Grillezett Caesar saláta
- Teljes idő 25 perc
- 15 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
4 Szívsaláta
3 kan. Olívaolaj
3 csip. Só
120 g Füstölt szalonna
80 g Kruton
30 g Szardella
2 Fokhagyma
20 g Parmezán sajt
30 g Dijoni mustár
1 Citromlé
6 cl Olívaolaj
4 cl Víz
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossuk meg a salátákat, és hosszában vágjuk félbe őket. Olajozzuk és sózzuk meg a salátákat a sima felületen.
Lépés 2 /5
Nyissuk ki az OptiGrillt a grillező pozícióba. Állítsuk az oldalsó termosztátot a 4. állásba. Ha előmelegítettük, tegyük a salátákat lapos oldalukkal lefelé, és süssük 10 percig.
Lépés 3 /5
Közben egy keskeny edénybe öntsük a mártáshoz szükséges összes hozzávalót: a szardellát, a fokhagymát, a parmezánt, a mustárt, a citromlevet, az olívaolajat és a vizet. Botmixerrel addig turmixoljuk, amíg folyékony mártást kapunk.
Lépés 4 /5
Süssük meg a szalonnát egy serpenyőben. Tegyük félre, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a krutont.
Lépés 5 /5
Személyenként 2 saláta levelet tálaljunk, osszuk el rajtuk a mártást, a szalonnát és a krutont.