Focaccia
- Teljes idő 1 óra 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 1 óra 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
23 cl Víz
3 g Szárított sütőélesztő
1 kan. Finomszemcsés kristálycukor
270 g Finomliszt
5 kan. Olíva olaj
5 g Finom só
6 Cherry paradicsom
6 g Tengeri só Fleur de sel
2 szál. Rozmaring
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
Egy tálban keverjük el a vizet, a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk 5 percig pihenni.
Lépés 3 /8
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a vizet, a cukrot, az élesztőt és a sót. Dagasszuk kézzel 5 percig. A tésztának folyékonynak és ragadósnak kellene maradnia.
Lépés 4 /8
Öntsünk 3 evőkanál olajat egy edénybe, és tegyük bele a tésztát.
Lépés 5 /8
Hagyjuk a tésztát megkelni. Mártogassuk az ujjainkat olajba, és 15 percenként készítsünk 8 zsebet.
Lépés 6 /8
Kenjük meg a tésztát 2 evőkanál olajjal. Olajozott ujjakkal készítsünk mélyedéseket a tésztába. Adjuk hozzá a cherry paradicsomokat, és szórjuk meg sóval és rozmaringgal.
Lépés 7 /8
Kenyérsütés/brióssütés.
Lépés 8 /8
Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy rácson.