Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Töltött focaccia

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 3 óra 20 perc
  • Előkészítés
    25 perc
  • Főzés
    25 perc
  • Hűtés
    2 óra 30 perc

Összetevők

6 személy

  • 25 cl Meleg víz 

  • 1 tasak Szárított sütőélesztő (5 g)

  • 380 g Sütőliszt 

  • 1 kan. Porcukor (6 g)

  • 1 kan. Só (5 g)

  • 2 kan. Olívaolaj (22 g)

  • 100 g Articsókakrém

  • 1 szegf. Fokhagymagerezd

  • 1 kan. Édesköménymag

  • 2 kan. Olívaolaj

  • 75 g Spenót

  • 30 g Parmezán reszelék

  • 30 g Pancetta, szeletelve

  • Só, bors

  • 2 kan. Olívaolaj

  • Friss rozmaring

  • Friss kakukkfű

  • Tengeri só

Előkészítés

Lépés 1 /10

Készítse el a focaccia tésztát: keverje össze a vizet és az élesztőt egy tálban. Hagyja állni 5 percig, hogy az élesztő felfusson.

  • 25cl Meleg víz 
  • 1tasak Szárított sütőélesztő (5 g)

Lépés 2 /10

Öntse a liszt, a cukor, a só, az olívaolaj és a víz/élesztő keverékét egy dagasztókaros robotgép táljába. Dagassza közepes sebességen 5 percig. Folytassa a dagasztást nagyobb sebességgel 5 percig. Vegye ki a kampót, és fedje le a tálat nedves konyharuhával vagy fóliával. Hagyja 1-2 órán át állni. A tésztának kétszeresére kell nőnie.

  • 25cl Meleg víz 
  • 1tasak Szárított sütőélesztő (5 g)
  • 380g Sütőliszt 
  • 1kan. Porcukor (6 g)
  • 1kan. Só (5 g)
  • 2kan. Olívaolaj (22 g)

Lépés 3 /10

Közben készítse el a tölteléket. Öntse az articsókakrémet, a meghámozott fokhagymát, az édesköménymagot és az olívaolaj felét egy kisebb turmixgépbe. Keverje addig, amíg sima krémet nem kap. Fűszerezze, és tegye félre a hűtőszekrénybe.

  • 100g Articsókakrém
  • 1szegf. Fokhagymagerezd
  • 1kan. Édesköménymag
  • 2kan. Olívaolaj

Lépés 4 /10

Melegítsen fel egy serpenyőt, és adja hozzá a maradék olívaolajat. Adja hozzá a spenótot, és sózza meg. Keverje össze és fedje le. Hagyja párolódni 2–3 percig. Tegye a főtt spenótot egy tányérra, és tegye félre a hűtőszekrénybe.

  • 2kan. Olívaolaj
  • 75g Spenót

Lépés 5 /10

Amikor a tészta a duplájára nőtt, tegye egy jól lisztezett munkafelületre, és ossza ketté. Formázzon két egyenletes golyót, és fedje le egy tiszta, nedves konyharuhával. Hagyja állni 15 percig.

Lépés 6 /10

Melegítse elő a sütőt 210°C-ra.

Lépés 7 /10

Lisztezett munkafelületen az ujjaival nyújtsa ki az első tésztagolyót, ügyelve arra, hogy a közepétől kifelé haladjon, hogy a tészta kerek maradjon, ugyanakkor a légbuborékok eltűnjenek. Tegye a 30 cm-es Ingenio serpenyőbe. A tésztát kenje meg a főtt spenóttal, mint egy pizzánál, 2 cm-es peremet hagyva. Adja hozzá az articsókakrémet, és kenje a spenótra. Tegye rá a parmezánforgácsot. Fejezze be pancetta szeletekkel.

  • 100g Articsókakrém
  • 75g Spenót
  • 30g Parmezán reszelék
  • 30g Pancetta, szeletelve

Lépés 8 /10

A második tésztadarabot az elsőhöz hasonlóan nyújtsa ki, majd tegye a töltelékek tetejére, hogy teljesen befedje azokat (a tészta széleit nem kell megnedvesíteni, hogy összeforrjon). Egy kis edényben készítsen egy keveréket félig vízből és félig olívaolajból. Nedvesítse meg az ujjaival a keveréket, és enyhén nyomja a tésztába, hogy kis mélyedéseket formázzon. Végül fejezze be a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a fleur de sel-lel.

  • 2kan. Olívaolaj
  • szál. Friss rozmaring
  • szál. Friss kakukkfű
  • Tengeri só

Lépés 9 /10

Tegye a focacciát a forró sütőbe, és vegye le az Ingenio fogantyút. Öntsön egy kis pohár vizet a csepegtetőedénybe, hogy gőz keletkezzen. Hagyja főlni 25 percen át.

Lépés 10 /10

Amikor a focaccia kezd kilépni a sütőformából, és még forró, kenje meg a felületét olívaolajjal. Hagyja kihűlni, majd fogyaszthatja is. Jó étvágyat kívánunk.

  • 2kan. Olívaolaj