Focaccia
- Teljes idő 3 óra 55 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 3 óra 10 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
500 g Teljes kiőrlésű liszt
30 cl Víz
5 g Szárított sörélesztő
2 cl Olívaolaj
5 g Só
10 g Só
1 szál. Rozmaring
2 cl Olívaolaj
Tartozékok
Tésztakampó
Előkészítés
Lépés 1 /7
A gép táljában 10 perc alatt oldja fel az élesztőt a vízben.
Lépés 2 /7
A gép táljában az élesztő és a víz keverékéhez adja hozzá a lisztet, az olívaolajat és a sót. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 3 /7
Formáljon a tésztából egy golyót, takarja le egy tiszta ruhával, és hagyja szobahőmérsékleten (20-22 fok) állni 3 órán keresztül.
Lépés 4 /7
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
Lépés 5 /7
Nyújtsa ki a tésztát, és lapítsa ki egy kizsírozott tepsire.
Lépés 6 /7
Hintse meg a felületét olajjal, őrölt sóval és a rozmaringgal.
Lépés 7 /7
Süsse a sütőben 30 percig 200 fokon.
