Gyors zöldséges sült rizs
- Teljes idő 45 perc
- 5 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
140 g Fehér rizs, átöblítve
1 Vöröshagyma
1 szegf.
4 kan. Fagyasztott zöldborsó
2 Sárgarépa (kb. 200 g)
3 kan. Szójaszósz
2 kan. Szezámolaj
1 csip. Őrölt fekete bors
1 csip. Só
Tartozékok
Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /8
Főzze meg a rizst a Multipot-ban a csomagoláson található utasítások szerint. Amint megfőtt, szűrje le a rizst, és tegye félre.
Lépés 2 /8
Közben vágja kis darabokra a sárgarépát és a hagymát, majd aprítsa fel a fokhagymát.
Lépés 3 /8
Amint a rizs készen van, tegye félre.
Lépés 4 /8
A Multipotban melegítse fel a növényi olajat, adja hozzá a sárgarépát, fokhagymát, aprított hagymát és egy csipet sót. Pirítsa néhány percig.
Lépés 5 /8
Adja hozzá a fagyasztott zöldborsót és 4 evőkanál vizet. Fedje le, és főzze 10 percig, időnként megkeverve.
Lépés 6 /8
Főzze fedetlenül további 5 percig, folyamatosan kevergetve.
Lépés 7 /8
Adja hozzá a megfőtt rizst, 1 evőkanál növényi olajat és a szójaszószt. Süsse át az egészet 2-3 percig, ügyelve arra, hogy a rizs jól bevonódjon és átmelegedjen.
Lépés 8 /8
Ízesítse egy csipet őrölt fekete borssal és további sóval, ha szükséges.