Gyors gluténmentes kenyér
- Teljes idő 9 perc
- 5 perc
Előkészítés - 4 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
6 személy
230 g Kerekszemű rizs
13.5 cl Meleg víz
5 g Sütőélesztő
1.5 cl Juharszirup
2 cl Olaj
4 g Só
Előkészítés
Lépés 1 /6
Öblítse le a rizst és áztassa egy éjszakán át.
Lépés 2 /6
Tegye a lecsöpögtetett rizst és a többi hozzávalót a turmixgép táljába. Zárja le a fedelet, és turmixolja maximális sebességen 30 másodpercig. Tartson 15 másodperc szünetet, majd ismételje meg 5 alkalommal (amíg sima lesz).
Lépés 3 /6
Öntse a keveréket egy kibélelt formába, és permetezze meg vízzel. Helyezze a formát egy légmentesen zárható edénybe 2 üveg forró vízzel. Zárja le a fedelet, és hagyja pihenni 1 órán keresztül.
Lépés 4 /6
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
Lépés 5 /6
Permetezze meg a tésztát vízzel, és süsse 30 percig.
Lépés 6 /6
Hagyja kihűlni, mielőtt kifordítaná a formából.