Sült rizs csirkével
- Teljes idő 14 perc
- 5 perc
Előkészítés - 9 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
800 g Főtt rizs
2 db Nagy tojás
2 db Közepes sárgarépa
Fagyasztott borsó
1 szegf. Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 db Főtt csirkemell
1 db Újhagyma
2 kanál Szójaszósz
Só
Olaj
Szezámmag
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítsük elő a hozzávalókat. Főzzük meg a rizst az utasítások szerint. Aprítsuk fel finomra a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk a sárgarépát vékony csíkokra és vágjuk kis darabokra az újhagymát.
Lépés 2 /5
Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát az olajon, amíg üveges nem lesz.
Lépés 3 /5
Adjuk hozzá a tojást, pirítsuk rövid ideig, majd keverjük meg. Adjuk hozzá a rizst, a szójaszószt, és pirítsuk addig, amíg a rizs megbarnul.
Lépés 4 /5
Adjuk hozzá a sárgarépát, az újhagymát, a húst és a borsót majd sózzuk meg, és pirítsuk addig, amíg a sárgarépa és a borsó puha nem lesz. Ízesítsük szójaszósszal ízlés szerint.
Lépés 5 /5
Szórjuk meg a kész ételt szezámmaggal, és tálalhatjuk is.
