Egyfazékos olasz szárított paradicsomos csirke és rizs
- Teljes idő 55 perc
- 10 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Vöröshagyma
1 Piros kaliforniai paprika
4 szegf. Fokhagyma
40 g Friss petrezselyem
1 kan. Olívaolaj
4 Csirkecomb filé
4 Csirke alsócomb
60 g Kimagozott olajbogyó
60 g Olajban eltett szárított paradicsomcsík
1 kan. Szárított bazsalikom
1 kan. Szárított oregánó
1 csész. Hosszúszemű rizs
400 g Konzerv darabolt paradicsom
35 cl Csirkehúsleves
Só
Tartozékok
Fazék/lábas
Előkészítés
Lépés 1 /9
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Hámozza meg a vöröshagymát, és vágjuk 8 cikkre. Távolítsa el a pirospaprika magházát, majd darabolja fel. Hámozza meg a fokhagymát, és egy kés hátuljával törje össze. A petrezselymet öblítse le, és finoman aprítsa fel.
Lépés 2 /9
Melegítsen elő egy mély serpenyőt, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált. Melegítse fel az olívaolajat, adja hozzá a csirkét, és süsse aranybarnára minden oldalán.
Lépés 3 /9
Adja hozzá a vöröshagymát, a pirospaprikát és a fokhagymát. Süsse körülbelül 3 percig, vagy amíg a hagyma áttetszővé válik.
Lépés 4 /9
Tegye a csirkét egy tányérra. Keverje össze az olajbogyót, a szárított paradicsomcsíkokat, a bazsalikomot, a petrezselymet és az oregánót. Adja hozzá a rizst, és hagyja, hogy a rizs felszívja az összes levet.
Lépés 5 /9
Tegye vissza a csirkedarabokat a mély serpenyőbe a rizs tetejére. Adja hozzá a darabolt paradicsomot és az erőlevest. Forralja fel az egészet.
Lépés 6 /9
Forgassa meg a csirkét a szószban, mielőtt a serpenyőt a sütőbe helyezné.
Lépés 7 /9
Fedje le fóliával, és süsse körülbelül 40 percig, amíg a rizs megpuhul.
Lépés 8 /9
Vegye le a fedőt, és állítsa a sütőt grillezési/magas hőfokú üzemmódra. Grillezze további 8-10 percig, vagy amíg a csirke ropogós nem lesz.
Lépés 9 /9
Ízesítse kevés sóval, és szórja meg frissen aprított petrezselyemmel. Az extra íz érdekében reszeljen rá egy kis parmezánt.