Choux au craquelin (Ropogós krémes puffancsok)
- Teljes idő 3 óra 30 perc
- 1 óra
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Összetevők
8 személy
12.5 cl Víz
2 csip. Só
2 csip. Cukor
50 g Vaj
75 g Liszt
125 g Tojás
40 g Vaj
50 g Barna cukor
50 g Liszt
48 cl Tej
45 g Cukor
50 g Pralinémassza
4 Tojássárgája
45 g Cukor
60 g Kukoricakeményítő
50 g Vaj
Tartozékok
Keverőedény Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /20
A craquelin keksz elkészítéséhez tegye a gép táljába a vajat, a barna cukrot és a lisztet. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 2 /20
A tésztát 2 sütőpapír között vékonyan, 2 mm vastagságúra nyújtsa ki. Tegye 15 percre a fagyasztóba.
Lépés 3 /20
Vegye ki a fagyasztóból, és távolítsa el a felső papírlapot. Vágjon ki a tésztából kerek, kb. 3 cm átmérőjű köröket egy kerek süti kiszúróval. Tegye félre a fagyasztóba, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást.
Lépés 4 /20
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
Lépés 5 /20
A choux tészta elkészítéséhez tegye a vizet, a sót, a cukrot és a kockára vágott vajat egy lábasba. Hagyja óvatosan párolódni, hogy a vaj megolvadjon.
Lépés 6 /20
Vegye le a tűzről, és egyszerre adja hozzá a lisztet. Tegye vissza alacsony hőfokra, és gyorsan keverje össze egy spatulával. A tésztának el kell válnia a tepsi szélétől, és egy golyót kell alkotnia.
Lépés 7 /20
Tegye a keveréket a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot, majd gyúrja át a tésztát, hogy a hőmérsékletet lejjebb vigye, így a tojás nem alvad meg, amikor beleönti.
Lépés 8 /20
Egy külön tálban mérje le a tojásokat, és enyhén verje fel őket.
Lépés 9 /20
Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként adja hozzá a felvert tojásokat, miközben a gépet járni hagyja. Állítsa be a tojások mennyiségét úgy, hogy rendszeresen ellenőrzi a tészta állagát: a habverő végén kemény csúcsot kell képeznie.
Lépés 10 /20
Tegye a choux tésztát egy 12 mm átmérőjű nem bordázott fúvókával ellátott cukrász zacskóba, és formázzon belőle kb. 3 cm átmérőjű formákat egy kizsírozott tepsibe.
Lépés 11 /20
Minden choux-ra helyezzen egy fagyasztott craquelin kekszkorongot. Süsse kb. 30 percig 200 fokon, 20-25 perc után nyissa ki a sütőajtót, hogy a nedvességet eltávolítsa. Hagyja kihűlni egy rácson.
Lépés 12 /20
A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet és a cukrot egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával. Adja hozzá a pralinét.
Lépés 13 /20
Tegye a gép táljába a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 14 /20
Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse bele a forró tej-cukor keveréket, miközben a gépet járni hagyja.
Lépés 15 /20
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A keveréknek teltebbnek és sűrűbbnek kell lennie. Alacsony lángon 3 percig forralja, folyamatosan kevergetve. Vegye le a tűzről.
Lépés 16 /20
Adja hozzá a vajat, és keverje össze. Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.
Lépés 17 /20
A kihűlt keveréket tegye a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 18 /20
Egy kis 6 mm-es sima fúvókával készítsen lyukat a choux aljára. Ez lehetővé teszi a fúvóka behelyezését.
Lépés 19 /20
A tésztakrémet töltse át egy kis, vékony fúvókával ellátott cukrász zacskóba.
Lépés 20 /20
Óvatosan töltse meg a choux-kat, amíg azok nehezek nem lesznek.
