Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Choux au craquelin (Ropogós krémes puffancsok)

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 3 óra 30 perc
  • Előkészítés
    1 óra
  • Főzés
    30 perc
  • Hűtés
    2 óra

Összetevők

8 személy

  • 12.5 cl Víz

  • 2 csip.

  • 2 csip. Cukor

  • 50 g Vaj

  • 75 g Liszt

  • 125 g Tojás

  • 40 g Vaj

  • 50 g Barna cukor

  • 50 g Liszt

  • 48 cl Tej

  • 45 g Cukor

  • 50 g Pralinémassza

  • 4 Tojássárgája

  • 45 g Cukor

  • 60 g Kukoricakeményítő

  • 50 g Vaj

Tartozékok

  • Keverőedény
    Keverőedény
  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /20

A craquelin keksz elkészítéséhez tegye a gép táljába a vajat, a barna cukrot és a lisztet. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 40g Vaj
  • 50g Barna cukor
  • 50g Liszt
  • Keverőedény

Lépés 2 /20

A tésztát 2 sütőpapír között vékonyan, 2 mm vastagságúra nyújtsa ki. Tegye 15 percre a fagyasztóba.

Lépés 3 /20

Vegye ki a fagyasztóból, és távolítsa el a felső papírlapot. Vágjon ki a tésztából kerek, kb. 3 cm átmérőjű köröket egy kerek süti kiszúróval. Tegye félre a fagyasztóba, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást.

Lépés 4 /20

Melegítse elő a sütőt 200 fokra.

Lépés 5 /20

A choux tészta elkészítéséhez tegye a vizet, a sót, a cukrot és a kockára vágott vajat egy lábasba. Hagyja óvatosan párolódni, hogy a vaj megolvadjon.

  • 12.5cl Víz
  • 2csip. Só
  • 2csip. Cukor

Lépés 6 /20

Vegye le a tűzről, és egyszerre adja hozzá a lisztet. Tegye vissza alacsony hőfokra, és gyorsan keverje össze egy spatulával. A tésztának el kell válnia a tepsi szélétől, és egy golyót kell alkotnia.

  • 75g Liszt

Lépés 7 /20

Tegye a keveréket a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot, majd gyúrja át a tésztát, hogy a hőmérsékletet lejjebb vigye, így a tojás nem alvad meg, amikor beleönti.

  • Keverőedény

Lépés 8 /20

Egy külön tálban mérje le a tojásokat, és enyhén verje fel őket.

  • 125g Tojás

Lépés 9 /20

Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként adja hozzá a felvert tojásokat, miközben a gépet járni hagyja. Állítsa be a tojások mennyiségét úgy, hogy rendszeresen ellenőrzi a tészta állagát: a habverő végén kemény csúcsot kell képeznie.

  • Keverőedény

Lépés 10 /20

Tegye a choux tésztát egy 12 mm átmérőjű nem bordázott fúvókával ellátott cukrász zacskóba, és formázzon belőle kb. 3 cm átmérőjű formákat egy kizsírozott tepsibe.

Lépés 11 /20

Minden choux-ra helyezzen egy fagyasztott craquelin kekszkorongot. Süsse kb. 30 percig 200 fokon, 20-25 perc után nyissa ki a sütőajtót, hogy a nedvességet eltávolítsa. Hagyja kihűlni egy rácson.

Lépés 12 /20

A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet és a cukrot egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával. Adja hozzá a pralinét.

  • 48cl Tej
  • 45g Cukor
  • 50g Pralinémassza

Lépés 13 /20

Tegye a gép táljába a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 4 Tojássárgája
  • 45g Cukor
  • 60g Kukoricakeményítő
  • Flex habverő

Lépés 14 /20

Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse bele a forró tej-cukor keveréket, miközben a gépet járni hagyja.

  • Keverőedény

Lépés 15 /20

Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A keveréknek teltebbnek és sűrűbbnek kell lennie. Alacsony lángon 3 percig forralja, folyamatosan kevergetve. Vegye le a tűzről.

Lépés 16 /20

Adja hozzá a vajat, és keverje össze. Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.

  • 50g Vaj

Lépés 17 /20

A kihűlt keveréket tegye a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.

  • Keverőedény

Lépés 18 /20

Egy kis 6 mm-es sima fúvókával készítsen lyukat a choux aljára. Ez lehetővé teszi a fúvóka behelyezését.

Lépés 19 /20

A tésztakrémet töltse át egy kis, vékony fúvókával ellátott cukrász zacskóba.

Lépés 20 /20

Óvatosan töltse meg a choux-kat, amíg azok nehezek nem lesznek.