Gougères (sajtos puffancsok)
- Teljes idő 45 perc
- 25 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
70 g Vaj
16.5 cl Víz
3 g Cukor
3 g Só
100 g Liszt
170 g Tojás
70 g Reszelt sajt
2 csip. Bors
2 csip. Őrölt szerecsendió
30 g Reszelt sajt
1 Tojás
Tartozékok
Keverőedény
Előkészítés
Lépés 1 /11
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Lépés 2 /11
Tegye a vizet, a sót, a cukrot és a kockára vágott vajat egy lábasba. Hagyja óvatosan párolódni, hogy a vaj megolvadjon.
Lépés 3 /11
Vegye le a tűzről, és egyszerre adja hozzá a lisztet. Tegye vissza alacsony hőfokra, és gyorsan keverje össze egy spatulával. A tésztának el kell válnia a tepsi szélétől, és egy golyót kell alkotnia.
Lépés 4 /11
Egy külön tálban mérje le a tojásokat, és habverővel enyhén verje fel őket.
Lépés 5 /11
Tegye a keveréket a serpenyőből a gép táljába. Nyomja meg a „Start” gombot a tészta hőmérsékletének csökkentéséhez, hogy a tojás ne álljon össze, amikor beleönti.
Lépés 6 /11
Nyomja meg a „Start” gombot, majd apránként adja hozzá a felvert tojásokat, miközben a gépet járni hagyja. Állítsa be a tojások mennyiségét a tészta állagának rendszeres ellenőrzésével: a tésztának a habverő végén egy kemény csúcsra kell hasonlítania.
Lépés 7 /11
Adja a korábban lereszelt sajtot és a fűszereket a gép táljába, majd nyomja meg a „Start” gombot.
Lépés 8 /11
Zsírozzon ki egy tepsit. Tegye a gougère tésztát egy 8 mm átmérőjű, nem bordázott csőrrel ellátott habzsákba, és formázzon belőle kb. 2 cm átmérőjű golyókat.
Lépés 9 /11
Egy külön tálban verje fel az utolsó tojást. Mázolja be a choux-t, és szórja meg reszelt sajttal.
Lépés 10 /11
Süsse kb. 15-20 percig 180 fokon, 10 perc után nyissa ki az ajtót, hogy eltávolítsa a nedvességet. Hagyja kihűlni egy rácson.
Lépés 11 /11
Jó szórakozást!
