Tempeh tacók
- Teljes idő 45 perc
- 30 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
400 g Tempeh blokkban
1 filé Olívaolaj
Só
4 kan. Szójaszósz
3 kan. Frissen facsart limelé
6 Taco héj
1 Kis piros paprika, kimagozva és kockázva
1 edény Savanyított vöröshagyma
6 kan. Friss koriander
1 Lime
125 g Avokádó, meghámozva és kimagozva (körülbelül 1 adag)
60 g Szójatejből készült joghurt
2 szegf. Aprított fokhagyma
3 kan. Limelé
0.5 kan. Őrölt kömény
12 g Friss korianderlevél
0.5 kan. Só
1 csip. Bors
Tartozékok
Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /7
Kézzel morzsolja szét a tempeh-t nagyon apró darabokra (körülbelül fenyőmag méretűre).
Lépés 2 /7
Melegítse fel a serpenyőt közepes lángon, és várjon amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt hozzáadná az összetevőket.
Lépés 3 /7
Közepesen magas hőfokon, egy kevés olívaolajon pirítsa a tempeh-t. Hagyja 2 percig keverés nélkül, hogy a darabok megpiruljanak, majd keverje meg, és folytassa a sütést összesen 12-14 percig, rendszeresen kevergetve, amíg a darabkák egyenletesen aranybarnák és ropogósak lesznek. Sózza meg.
Lépés 4 /7
Amint a tempeh kihűlt, tegye egy tárolóba. Adja hozzá a szójaszószt és a lime levét, majd keverje össze, hogy bevonja a tempeh-t. Tegye félre.
Lépés 5 /7
Készítse el az avokádókrémet: turmixolja össze az avokádó húsát, a szójatej-joghurtot, az aprított fokhagymát, a lime levét, köményt, friss koriandert, sót és borsot, míg sima és krémes állagú nem lesz. Ízesítse, ha szükséges, adjon hozzá több lime levet, sót vagy borsot.
Lépés 6 /7
Melegítse fel a taco héjakat.
Lépés 7 /7
Állítsa össze a tacókat. Tegyen egy kanálnyi krémet minden taco héjra és kenje el. Díszítse tempeh darabokkal, kockázott paprikával és savanyúságokkal. Szórjon egy kis koriandert minden taco tetejére. Tálalja a tacókat lime cikkekkel.