Kelbimbó és bacon nyársak
- Teljes idő 35 perc
- 20 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 5 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
16 Kelbimbó
Víz
1 kan. Só
8 szelet Szalonna
5 kan. Olívaolaj
3 kan. Szójaszósz
0.5 kan. Őrölt fekete bors
0.5 kan. Fokhagymapor
8 Fa nyárs
Tartozékok
Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /7
Tegyük a kelbimbót a sütőtálcába, és töltsük fel félig vízzel, majd sózzuk meg.
Lépés 2 /7
A sütőtálcát tegyük az OptiGrillbe, mielőtt beindítjuk. Csukjuk le a grillt, és kapcsoljuk be. A Kézi program automatikusan kiválasztásra kerül. Válasszuk ki a Vörös színbeállítást az M gombbal, majd nyomjuk meg az OK gombot. Az előmelegítés után főzzük 5 percig
Lépés 3 /7
Csöpögtessük le, és hagyjuk kihűlni a kelbimbókat.
Lépés 4 /7
Vágjuk fel hosszában a kelbimbót. Készítsük el a mártást: keverjük össze az olívaolajat, a szójaszószt, a borsot és a fokhagymát egy edényben. Öntsük a kelbimbóra, és óvatosan forgassuk össze. Hagyjuk állni 5 percig.
Lépés 5 /7
Szúrjuk fel egy szalonnaszelet végét egy nyársra, tegyünk rá egy kelbimbót, majd hajtsuk a szalonnát a kelbimbó fölé, a nyársra. Ismételjük meg három másik kelbimbóval, és fejezzük be a szalonnával. Ügyeljünk arra, hogy a szalonna hullámos legyen a kelbimbók körül.
Lépés 6 /7
Nyissuk az OptiGrillt a grillező állásba. Állítsuk az oldalsó termosztátot a 4. állásba. Amint az előmelegítés befejeződött, rakjuk bele a nyársakat, és süssük 5 percig, majd fordítsuk meg őket, és süssük további 5 percig.
Lépés 7 /7
Ellenőrizzük, hogy mennyire sült át, és fogyasszuk el!