Marhahúsos lasagne paradicsomszósszal és mozzarellával
- Teljes idő 1 óra 25 perc
- 45 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
80 g Vöröshagyma (kb. 1 darab)
100 g Sárgarépa (kb. 1 darab)
2 szegf. Fokhagyma
1 kan. Olívaolaj
350 g Darált marhahús
1 l Paradicsompép
2 kan. Szárított kakukkfű
12 levél Lasagne
120 g Mozzarella
75 cl Besamel
Só, bors
Tartozékok
Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /6
Hámozza meg a vöröshagymát, a sárgarépát és a fokhagymát, majd aprítsa fel őket.
Lépés 2 /6
Melegítsen fel egy közepes méretű tapadásmentes serpenyőt magas hőmérsékleten, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt elkezd sütni. Pirítsa meg a vöröshagymát és a sárgarépát az olívaolajban, és amikor ezek puhulni kezdenek, adja hozzá a darált marhahúst és az aprított fokhagymát. Süsse a húst néhány percig magas hőmérsékleten. Keverje hozzá a paradicsomot, kakukkfüvet, és ízesítse. Keverje meg egy fakanállal. Lassú tűzön hagyja gyöngyözve főni 20 percig. Tegye félre.
Lépés 3 /6
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
Lépés 4 /6
A nagy tapadásmentes serpenyőben terítsen el egy réteg paradicsomszószt (kb. az egyharmadát). Helyezzen rá néhány lasagne lapot. Ha szükséges, törje őket darabokra, hogy teljesen lefedjék a serpenyőt. Terítse el az egyharmad paradicsomszószt, az egyharmad mozzarella darabkákat és az egyharmad besamelt, majd rétegezze felváltva, és a besamellel, valamint mozzarellával fejezze be a tetején.
Lépés 5 /6
Süsse 25 percig. Egy gratinált hatás érdekében grillezze a lasagnét további 2 percig, közben figyelje a barnulást.
Lépés 6 /6
Azonnal tálalja!