Mandulatej és okara keksz
- Teljes idő 25 perc
- 25 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
2 személy
A mandulatejhez:
100 g Blansírozott mandula
50 cl Víz
A kekszekhez:
80 g Okara
120 g Rizsliszt (vagy más típusú)
65 g Nádcukor
1 kan. Sütőpor
3 cl Növényi olaj
8 cl Mandulatej
20 g Csokoládé karika
20 g Aszalt sárgabarack
1 csip. Só
Előkészítés
Lépés 1 /10
Áztassa be a mandulát egy éjszakára.
Lépés 2 /10
Szűrje le és öblítse át a mandulát. Tegye a mandulát és a vizet a turmixgép táljába. Csukja le a fedelet, és turmixolja a maximális sebességen 1 percig és 30 másodpercig.
Lépés 3 /10
Szűrje le a keveréket egy tejes zacskóval vagy finom szitával. Gyűjtse össze a mandulapépet (amelyet okarának neveznek).
Lépés 4 /10
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
Lépés 5 /10
Kockázza fel az aszalt sárgabarackot, és vágja durvára a csokoládét. Tegye félre.
Lépés 6 /10
Tegye az okarát, lisztet, cukrot, sütőport és sót a turmixgép táljába. Csukja le a fedelet, és helyezze a spatulát a fedél nyílásán keresztül. Keverje közepes sebességen 45 másodpercig, miközben a spatulával összegyűjti a keveréket.
Lépés 7 /10
Nyissa ki a fedelet és öntse bele a mandulatejet és az olajat. Csukja le a fedelet, amely már a spatulával fel van szerelve. Keverje közepes sebességen 1 percig, miközben a spatulával összegyűjti a keveréket.
Lépés 8 /10
Tegye a keveréket egy salátástálba, és adja hozzá a sárgabarackot és a csokoládét. Keverje össze a kezével. Formázzon egy golyót, majd lapítsa ki, hogy kekszet készítsen. Ismételje meg, amíg a tészta el nem fogy.
Lépés 9 /10
Süsse 12 percig.
Lépés 10 /10
Tálalja egy pohár mandulatejjel.