Olasz mandulatej
- Teljes idő 27 perc
- 5 perc
Előkészítés - 22 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
2 személy
30 g Hámozott mandula
30 cl Víz
1 kan. Agavé szirup
Tartozékok
Utazó palack 400 ml
Előkészítés
Lépés 1 /4
Egy fél liter vizet tartalmazó lábasban 20 percig párolja a mandulát. Öblítse le hideg vízzel.
Lépés 2 /4
Öntse az összes hozzávalót a gépbe, kezdve a vízzel. Csavarja a pengéket az OTG palackra, és rögzítse az alaphoz. Keverje össze!
Lépés 3 /4
Szűrje át a keveréket egy növényi tejes zacskón vagy sajtkendőn, hogy sima, mandulamaradék nélküli folyadékot kapjon. Az „okara” néven ismert maradékot használja fel sütemények, kenyér- vagy süteménytészta, kekszek, müzli, falafel, morzsa készítéséhez...
Lépés 4 /4
Tárolja a hűtőben legfeljebb 3 napig. Minden használat előtt rázza fel.