Vegetáriánus zöldséges lasagne
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 40 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 cl Olívaolaj
1 Hagyma
2 Sárgarépa
500 g Gomba
16 levél Főzés nélküli lasagne lapok
80 cl Bazsalikomos paradicsomszósz
500 g Spenótlevelek
2 kan. Olívaolaj
1 Pirospaprika
1 Zöldpaprika
1 kan. Só
75 g Búzaliszt
50 cl Cukrozatlan szójatej
25 cl Zöldségleves alaplé
10 g Étkezési élesztő
Só, bors
Szerecsendió
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /5
Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát, majd főzze, amíg áttetszővé válik. A sárgarépát és a paprikát mossa meg és vágja apró kockákra, majd helyezze a serpenyőbe. A gombát vágja apró kockákra, és azt is adja hozzá. Keverje össze az egészet alaposan, majd adja hozzá a spenótot és a sót. Tekerje fel a fűtést. Főzze addig, amíg majdnem az összes folyadék elpárolog.
Lépés 2 /5
Készítse el a besamelmártást. Egy serpenyőben keverje össze az olívaolajat és a lisztet. Forralja fel. Fokozatosan adja hozzá a tejet, és addig keverje, amíg sima állagot nem kap. Ezután adja hozzá a zöldség-alaplevet, és forralja fel az egészet, hogy a mártás besűrűsödjön. Adja hozzá a sütőport, és fűszerezze sóval, borssal és szerecsendióval. Vegye le a tűzről.
Lépés 3 /5
Helyezze a grill lapot a készülék legalsó polcára, és állítsa a DESSERT üzemmódot 180°C-ra, 40 percre.
Lépés 4 /5
Egy téglalap alakú hőálló tálba vagy sütőedénybe tegyen egy kis besamelt és paradicsomszószt, és kenje szét az alján. Helyezzen rá 4 lasagne lapot. Adja hozzá a zöldségkeverék 1/3-át, a besamelszósz 1/4-ét és a paradicsomszósz 1/4-ét, majd további 4 lasagne lapot. Ismételje meg még kétszer. Végül öntse a maradék két szószt a tésztára, és egy kanállal keverje össze egy kicsit.
Lépés 5 /5
10 perc előmelegítés után helyezze az edényt a grilltálba, és süsse a lasagne-t DESSERT üzemmódban 30 percig.