Vegetáriánus avokádó taco
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1.5 Avokádók
60 g Liszt
2 Tojás
100 g Panko zsemlemorzsa
Só, bors
90 g Natúr joghurt
50 g Majonéz
1 kan. Limelé
1 kan. Csípős chilipor
6 Tortillák
1 edény Salsa
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /6
Az avokádót vágja félbe hosszában, és távolítsa el a magot. Vágja minden felét négy egyenlő részre, és óvatosan távolítsa el a héját.
Lépés 2 /6
Vegyen 3 tálat. Az elsőbe tegye a lisztet, a másodikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a sóval és borssal ízesített panko zsemlemorzsát. Tegyen sütőpapírt egy tepsire.
Lépés 3 /6
Mártsa az avokádót a különböző tálkákba a következő sorrendben: liszt, majd tojás, végül zsemlemorzsa.
Lépés 4 /6
Helyezze a grilltálcát a készülékbe, és állítsa az AIR FRY programot 190 °C-ra. Helyezze az első adag 8 panírozott avokádódarabot a sütőtálba, és süsse 10 percig. Ismételje meg a folyamatot a maradék panírozott avokádóval.
Lépés 5 /6
Amíg az avokádó sül, készítse el a szószt. Egy tálban keverje össze a joghurtot, a majonézt, a citromlevet és a csípős chilit.
Lépés 6 /6
Amikor az avokádó elkészült, készítse el a tacókat. Terítse a salsát egy tortillára, adjon hozzá 2 darab avokádót és a joghurtos szósz egy részét.