Thai-stílusú garnélarák krokett vörös káposztával
- Teljes idő 36 perc
- 20 perc
Előkészítés - 16 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Tojássárgája
1 kan. Mustár
15 cl Napraforgó olaj
0.5 kan. Vörös chilipaszta
0.5 Lime lé
0.25 Mauritániai lime héja
1 Újhagyma
5 szál /sz. Koriander
250 g Hámozott garnélarák
1 kan. Kukoricaliszt
1 kan. Halszósz
1 kan. Vörös chilipaszta
0.5 Lime
1 Tojás
150 g Japán zsemlemorzsa (panko)
1 kan. Halszósz
1 kan. Rizsecet
1 kan. Szójaszósz
1.5 kan. Olívaolaj
0.25 Vöröskáposzta
3 szál /sz. Thai bazsalikom
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /7
Válassza szét az újhagyma zöld és fehér részét. A zöld részt vékonyan szeletelje fel. Tegye félre későbbre.
Lépés 2 /7
Készítse elő a tölteléket. Tegye a meghámozott garnélarákot, az újhagyma fehér részét, a koriandert, a kukoricalisztet, a tojást, a halszósz felét, a vörös chilit és a fél lime héját egy turmixgépbe. Turmixolja 3 percig, amíg a keverék pépes nem lesz. Vegye ki a tölteléket a turmixgépből, és adja hozzá az újhagyma apróra vágott zöld részét. A tölteléket legalább 30 percre tegye félre a hűtőszekrénybe.
Lépés 3 /7
Közben készítsük el a csípős szószt. Tegyük a tojássárgáját egy közepes tálba, és adjuk hozzá a mustárt. Keverjük össze az egészet, apránként adagolva az olajat. Amikor a keverék majonézzé áll össze, adjuk hozzá a chilipasztát, a fél lime levét és egy mauritiusi lime héját. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük szükség szerint. Tegyük át egy tálba, és hűtsük le a hűtőszekrényben.
Lépés 4 /7
Készítse elő a vöröskáposztát. Egy nagy tálban keverje össze a halszószt a rizsecettel, a szójaszósszal és az olívaolajjal. Tépje le a vöröskáposzta leveleit, tegyen néhányat egy vágódeszkára, és vágja vékony csíkokra. A vágáshoz bölcsőkés is használható. Tépkedje le a thai bazsalikom leveleit, és vágja apró darabokra. Adja hozzá a káposztát és a bazsalikomot a tálhoz, és keverje össze egy spatulával. Hagyja 10-15 percig pácolódni a hűtőszekrényben.
Lépés 5 /7
Vegye ki a garnélarákos tölteléket, és formázzon belőle golyókat. Enyhén törje össze őket kis pogácsákká, és forgassa panko zsemlemorzsába.
Lépés 6 /7
Helyezze a pogácsákat az Easy Fry sütőbe. Indítsa el a NUGGETS programot 180°C-on 16 percig.
Lépés 7 /7
A tálaló tányérok oldalát kenje be vörös chilis majonézzel. Adja hozzá a pácolt káposztát, és fejezze be a garnélarákos krokettel. Jó étvágyat!