Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Thai-stílusú garnélarák krokett vörös káposztával

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 36 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    16 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 1 Tojássárgája

  • 1 kan. Mustár

  • 15 cl Napraforgó olaj

  • 0.5 kan. Vörös chilipaszta

  • 0.5 Lime lé

  • 0.25 Mauritániai lime héja

  • 1 Újhagyma

  • 5 szál /sz. Koriander

  • 250 g Hámozott garnélarák

  • 1 kan. Kukoricaliszt

  • 1 kan. Halszósz

  • 1 kan. Vörös chilipaszta

  • 0.5 Lime

  • 1 Tojás

  • 150 g Japán zsemlemorzsa (panko)

  • 1 kan. Halszósz

  • 1 kan. Rizsecet

  • 1 kan. Szójaszósz

  • 1.5 kan. Olívaolaj

  • 0.25 Vöröskáposzta

  • 3 szál /sz. Thai bazsalikom

Tartozékok

  • Szokásos rács
    Szokásos rács

Előkészítés

Lépés 1 /7

Válassza szét az újhagyma zöld és fehér részét. A zöld részt vékonyan szeletelje fel. Tegye félre későbbre.

  • 1 Újhagyma

Lépés 2 /7

Készítse elő a tölteléket. Tegye a meghámozott garnélarákot, az újhagyma fehér részét, a koriandert, a kukoricalisztet, a tojást, a halszósz felét, a vörös chilit és a fél lime héját egy turmixgépbe. Turmixolja 3 percig, amíg a keverék pépes nem lesz. Vegye ki a tölteléket a turmixgépből, és adja hozzá az újhagyma apróra vágott zöld részét. A tölteléket legalább 30 percre tegye félre a hűtőszekrénybe.

  • 1 Újhagyma
  • 5szál /sz. Koriander
  • 250g Hámozott garnélarák
  • 1kan. Kukoricaliszt
  • 1kan. Halszósz
  • 1kan. Vörös chilipaszta
  • 0.5 Lime
  • 1 Tojás

Lépés 3 /7

Közben készítsük el a csípős szószt. Tegyük a tojássárgáját egy közepes tálba, és adjuk hozzá a mustárt. Keverjük össze az egészet, apránként adagolva az olajat. Amikor a keverék majonézzé áll össze, adjuk hozzá a chilipasztát, a fél lime levét és egy mauritiusi lime héját. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük szükség szerint. Tegyük át egy tálba, és hűtsük le a hűtőszekrényben.

  • 1 Tojássárgája
  • 1kan. Mustár
  • 15cl Napraforgó olaj
  • 0.5kan. Vörös chilipaszta
  • 0.5 Lime lé
  • 0.25 Mauritániai lime héja

Lépés 4 /7

Készítse elő a vöröskáposztát. Egy nagy tálban keverje össze a halszószt a rizsecettel, a szójaszósszal és az olívaolajjal. Tépje le a vöröskáposzta leveleit, tegyen néhányat egy vágódeszkára, és vágja vékony csíkokra. A vágáshoz bölcsőkés is használható. Tépkedje le a thai bazsalikom leveleit, és vágja apró darabokra. Adja hozzá a káposztát és a bazsalikomot a tálhoz, és keverje össze egy spatulával. Hagyja 10-15 percig pácolódni a hűtőszekrényben.

  • 1kan. Halszósz
  • 1kan. Rizsecet
  • 1kan. Szójaszósz
  • 1.5kan. Olívaolaj
  • 0.25 Vöröskáposzta
  • 3szál /sz. Thai bazsalikom

Lépés 5 /7

Vegye ki a garnélarákos tölteléket, és formázzon belőle golyókat. Enyhén törje össze őket kis pogácsákká, és forgassa panko zsemlemorzsába.

  • 150g Japán zsemlemorzsa (panko)

Lépés 6 /7

Helyezze a pogácsákat az Easy Fry sütőbe. Indítsa el a NUGGETS programot 180°C-on 16 percig.

  • Szokásos rács

Lépés 7 /7

A tálaló tányérok oldalát kenje be vörös chilis majonézzel. Adja hozzá a pácolt káposztát, és fejezze be a garnélarákos krokettel. Jó étvágyat!