Szezámmagos grillezett tonhal sült avokádóval
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A tonhalhoz:
450 g Vörös tonhal
40 g Fehér szezámmag
40 g Fekete szezámmag
2 kan. Szezámolaj
Az avokádóhoz:
2 Avokádók
1 kan. Szezámolaj
Az öntethez:
1 kan. Reszelt gyömbér
2 kan. Szójaszósz
1 kan. Rizsecet
2 kan. Ponzu szósz
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy kis tálban keverje össze a gyömbért, a szójaszószt, a rizsecetet és a ponzu szószt. Fedje le és tegye félre hűvös helyre.
Lépés 2 /8
Vágja félbe az avokádót és távolítsa el a magot. Hámozza meg és a feleket vágja megint félbe, hogy avokádónként 4 gerezdet kapjon. Öntse a szezámmagot egy mély tálba. Kenje be a tonhalat szezámolajjal és forgassa meg a szezámmagban.
Lépés 3 /8
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 3 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 180°C-on 2 percre. Tegye a tonhalat a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 4 /8
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /8
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye az avokádódarabokat az 1-es kosárban lévő rácsra, egymástól kis távolságokra. Kenje be őket szezámolajjal és csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.
Lépés 6 /8
A sütési idő felénél fordítsa meg az avokádódarabokat. A sütési idő felénél fordítsa meg a tonhalat.
Lépés 7 /8
Győződjön meg róla, hogy a hal alaposan átsült, ez a darabok méretétől is függhet. Szükség esetén süsse egy perccel tovább, amíg a hús villával könnyedén szétszedhető nem lesz.
Lépés 8 /8
Vágja fel a tonhalat és tálalja az avokádógerezdekkel. Szórja meg szeletelt újhagymával, jalapeñóval és sült hagymával.