Steaknyársak gombával és teriyaki szósszal
- Teljes idő 23 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
500 g grillezni való marharostélyos 2,5 cm vastag kockákra vágva
75 ml méz
50 ml csökkentett sótartalmú szójaszósz
30 ml rizsecet
6 szegf. fokhagyma, aprított
12 kis méretű gombák, egész és hámozott
0.5 Pirospaprika
0.5
2 kan. kukoricaliszt
Előkészítés
Lépés 1 /5
Keverje össze a mézet a szójaszósszal, az ecettel és a fokhagymával egy nagy tálban. Öntse a keverék felét egy mikrózható tálba és tegye félre.
Lépés 2 /5
Adja hozzá a steaket, a gombákat, a paprikát és a hagymát az első tálhoz és jól forgassa bele őket a szószba. Húzza a hús- és a zöldségdarabokat felváltva a 20 cm hosszú fanyársakra.
Lépés 3 /5
- Kapcsolja be a grillsütőt. - Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grillre és csukja le a fedőt.
Lépés 4 /5
Süsse 6-8 percig, amíg a zöldségek és a hús ízlése szerinti mértékben meg nem sülnek.
Lépés 5 /5
Eközben keverje bele a kukoricalisztet a szószba, amelyet az előbb félretett. Mikrózza a legmagasabb fokozaton 60 másodpercig, majd addig kavargassa, amíg a szósz sűrű és csillogó nem lesz. Kenje be a nyársakat a szósszal és tálalja.