Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Steaknyársak gombával és teriyaki szósszal

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 23 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    8 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 500 g grillezni való marharostélyos 2,5 cm vastag kockákra vágva

  • 75 ml méz

  • 50 ml csökkentett sótartalmú szójaszósz

  • 30 ml rizsecet

  • 6 szegf. fokhagyma, aprított

  • 12 kis méretű gombák, egész és hámozott

  • 0.5 Pirospaprika

  • 0.5

  • 2 kan. kukoricaliszt

Előkészítés

Lépés 1 /5

Keverje össze a mézet a szójaszósszal, az ecettel és a fokhagymával egy nagy tálban. Öntse a keverék felét egy mikrózható tálba és tegye félre.

  • 500g grillezni való marharostélyos 2,5 cm vastag kockákra vágva
  • 75ml méz
  • 50ml csökkentett sótartalmú szójaszósz
  • 30ml rizsecet
  • 6szegf. fokhagyma, aprított
  • 12 kis méretű gombák, egész és hámozott
  • 0.5 Pirospaprika
  • 0.5
  • 2kan. kukoricaliszt

Lépés 2 /5

Adja hozzá a steaket, a gombákat, a paprikát és a hagymát az első tálhoz és jól forgassa bele őket a szószba. Húzza a hús- és a zöldségdarabokat felváltva a 20 cm hosszú fanyársakra.

Lépés 3 /5

- Kapcsolja be a grillsütőt. - Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grillre és csukja le a fedőt.

Lépés 4 /5

Süsse 6-8 percig, amíg a zöldségek és a hús ízlése szerinti mértékben meg nem sülnek.

Lépés 5 /5

Eközben keverje bele a kukoricalisztet a szószba, amelyet az előbb félretett. Mikrózza a legmagasabb fokozaton 60 másodpercig, majd addig kavargassa, amíg a szósz sűrű és csillogó nem lesz. Kenje be a nyársakat a szósszal és tálalja.