Spenótos és fetás tekercsek
- Teljes idő 39 perc
- 15 perc
Előkészítés - 14 perc
Főzés - 10 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
50 g Hagyma
180 g Spenótlevelek
2 kan. Olívaolaj
30 g Fenyőmag
150 g Krémsajt
90 g Feta
Só, bors
8 levél Brik tészta
30 g Olvasztott vaj
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /6
A hagymát vágja apróra. Távolítsa el a spenót szárát, majd öblítse le és csepegtesse le a leveleket.
Lépés 2 /6
Öntsön olivaolajat egy serpenyőbe, és adja hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsa alacsony lángon 1 percig. Adja hozzá a spenótleveleket, és folyamatos keverés mellett főzze 3 percig, amíg megfonnyad. Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.
Lépés 3 /6
Közben egy száraz serpenyőben adja hozzá a fenyőmagot, és folyamatos keverés mellett pirítsa meg. Borítsa egy kis tányérra, és hagyja kihűlni. A fetát vágja apró kockákra. Tegye a krémsajtot egy nagy tálba. Adja hozzá a főtt spenótot és a hagymás keveréket. Adja hozzá a fenyőmagot és a feta kockákat, majd sózza és borsozza meg. Jól keverje össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon.
Lépés 4 /6
Sodorjon ki egy lap brik tésztát, enyhén kenje meg vajjal, majd vágja 4 háromszögre. Terítse le a háromszögeket párban. Tegyen egy evőkanálnyi (kb. 20 g) tölteléket a háromszög csúcsával ellentétes oldalra. Terítse szét a tölteléket hosszában, kolbász alakban. Hajtsa a brik tésztalapot feszesen a töltelékre, és tekerje fel a csúcsa irányában. Tekerje fel egyszer-kétszer, és hajtsa be a széleket. Tekerje egészen a háromszög csúcsáig. Tegyen egy kis vajat a csúcsra, hogy a tekercshez tapadjon.
Lépés 5 /6
Helyezze a tésztatekercseket az Easy Fry készülékbe, és indítsa el a NUGGETS programot 7–8 percre.
Lépés 6 /6
Díszítse mentalevelekkel, és azonnal tálalja.