Fetás csirkehús olajbogyóval és burgonyával
- Teljes idő 45 perc
- 10 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
600 g Kis újburgonya
375 g Piros paprika (kb. 1 db)
75 g salottahagyma (kb. 1)
12 Csirkealsócombok (kb. 8 db)
1.5 kan. Füstölt fűszerpaprika
1.5 kan. Oregánó
1.5 kan. Só
1.5 kan. Fokhagymapor
4 kan. Olívaolaj
150 g Kalamata olajbogyók
225 g Feta
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossa meg a burgonyát és a paprikát. A burgonyákat vágja 4 darabra. Magozza ki a paprikákat, és vágja fel vékony csíkokra. Hámozza meg és aprítsa fel a salottahagymát.
Lépés 2 /5
Tegye a zöldségeket és a csirkecombokat a tepsitartozékba. Adjon hozzá füstölt fűszerpaprikát, oregánót, sót, fokhagymaport és olívaolajat, majd alaposan keverjen össze mindent.
Lépés 3 /5
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 30 percig, az idő felénél egyszer keverje meg.
Lépés 4 /5
Adja hozzá az olajbogyókat és morzsolja rá a feta sajtot, csukja le a grillt és süsse további 5 percig.
Lépés 5 /5
Azonnal tálalja.