Sertéskaraj ananásszal és füstölt jalapeñóval
- Teljes idő 15 perc
- 10 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
6 kan. ketchup
2 kan. barna cukor
1 kan. Worcester-szósz
1 kan. őrölt kömény
2 szegf. fokhagyma, aprított
só és bors
4 szel. ananász
4 db csont nélküli sertéskarajok, darabonként kb. 2,5 cm vastag és 175 g
1 kan. apróra vágott jalapeño
Előkészítés
Lépés 1 /5
Keverje össze a ketchupot a cukorral, a füstölt jalapeñókkal, a Worcester-szósszal, a köménnyel és a fokhagymával. Rakja be a keveréket 2 percre a mikrohullámú sütőbe a legmagasabb fokozatra. Fűszerezze a húsok mindkét oldalát sóval és borssal. Majd kenje be őket a szószkeverékkel.
Lépés 2 /5
- Kapcsolja be a grillsütőt. - Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Válassza ki a Sertés programot, majd nyomja meg az OK gombot. Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a sertéskarajokat a grillre és csukja le a fedőt. Hagyja sülni, amíg a jelzőfény narancssárgára nem vált vagy a kijelzőn meg nem jelenik a „közepesen átsült” felirat.
Lépés 3 /5
Tegye a karajokat egy tányérra, majd fedje le őket fóliával. Hagyja őket 5 percig hűlni. Eközben kenje be az ananászt egy kis ketchupos szósszal.
Lépés 4 /5
Válassza ki a Kézi üzemmódot (piros), majd nyomja meg az OK gombot. Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye az ananászt a grillre és csukja le a fedőt. Hagyja sülni 5 percig, amíg ropogós nem lesz.
Lépés 5 /5
Tegye az ananászszeleteket a sertéskarajokra, majd öntse rájuk a megmaradt szószt. Szórja meg korianderrel és tálalja lime-gerezdekkel.