Raguleves tőkehallal és paszternákkal
- Teljes idő 26 perc
- 20 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
300 g Sótalanított tőkehal
300 g Paszternák, meghámozva, hosszában, majd kockákra vágva
30 g Vaj
50 g Vékony szeletekre vágott hámozott mogyoróhagyma
1 Gerezd fokhagyma, meghámozva és felaprítva
1 kan. Liszt
150 ml Víz (vagy zöldségalaplé)
1 Babérlevél
2 kan. Petrezselyem, megmosva és apróra vágva (nem kötelező)
Bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /5
Olvassza fel a vaj felét. Süsse a tőkehalat 2 percig, majd vegye ki az edényből. Adja hozzá a maradék vajat, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Keverje meg.
Lépés 3 /5
Pirítsa 3 percig. Adja hozzá a paszternákot, majd a lisztet. Jól keverje össze. Adja hozzá a vizet, a babérlevelet és a borsot. Jól keverje össze. A tetejére tegye a tőkehalat.
Lépés 4 /5
Főzze nyomás alatt.
Lépés 5 /5
Ossza szét szép kis fazekakba. Szórja meg apróra vágott petrezselyemmel.