Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Raguleves tőkehallal és paszternákkal

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 26 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    6 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

2 személy

  • 300 g Sótalanított tőkehal

  • 300 g Paszternák, meghámozva, hosszában, majd kockákra vágva

  • 30 g Vaj

  • 50 g Vékony szeletekre vágott hámozott mogyoróhagyma

  • 1 Gerezd fokhagyma, meghámozva és felaprítva

  • 1 kan. Liszt

  • 150 ml Víz (vagy zöldségalaplé)

  • 1 Babérlevél

  • 2 kan. Petrezselyem, megmosva és apróra vágva (nem kötelező)

  • Bors

Előkészítés

Lépés 1 /5

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 300g Sótalanított tőkehal
  • 300g Paszternák, meghámozva, hosszában, majd kockákra vágva
  • 30g Vaj
  • 50g Vékony szeletekre vágott hámozott mogyoróhagyma
  • 1 Gerezd fokhagyma, meghámozva és felaprítva
  • 1kan. Liszt
  • 150ml Víz (vagy zöldségalaplé)
  • 1 Babérlevél
  • 2kan. Petrezselyem, megmosva és apróra vágva (nem kötelező)
  • Bors

Lépés 2 /5

Olvassza fel a vaj felét. Süsse a tőkehalat 2 percig, majd vegye ki az edényből. Adja hozzá a maradék vajat, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Keverje meg.

  • 30g Vaj
  • 50g Vékony szeletekre vágott hámozott mogyoróhagyma
  • 1 Gerezd fokhagyma, meghámozva és felaprítva

Lépés 3 /5

Pirítsa 3 percig. Adja hozzá a paszternákot, majd a lisztet. Jól keverje össze. Adja hozzá a vizet, a babérlevelet és a borsot. Jól keverje össze. A tetejére tegye a tőkehalat.

  • 300g Paszternák, meghámozva, hosszában, majd kockákra vágva
  • 1kan. Liszt
  • 150ml Víz (vagy zöldségalaplé)
  • 1 Babérlevél
  • Bors

Lépés 4 /5

Főzze nyomás alatt.

Lépés 5 /5

Ossza szét szép kis fazekakba. Szórja meg apróra vágott petrezselyemmel.

  • 2kan. Petrezselyem, megmosva és apróra vágva (nem kötelező)