Tőkehal koktélparadicsommal és bazsalikommal
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
0.5 kan. Chili pehely
3 szegf. Fokhagyma
400 g Koktélparadicsom
1 Jalapeño
1 kan. Olívaolaj
6 cl Zöldségleves
0.5 Friss bazsalikom
2 kan. Bio citromlé
1 kan. Bio citromhéj
Só, bors
4 filé Tőkehal filé, egyenként 150 g
Fekete olajbogyó a díszítéshez
Tartozékok
Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /6
Törje össze a chili pelyheket. Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymát. Mossa meg és vágja félbe a koktélparadicsomokat. Öblítse le, magozza ki, és vékonyan szeletelje fel a jalapeñót. Öblítse le és aprítsa fel a bazsalikomot.
Lépés 2 /6
Melegítsen fel egy serpenyőt, és várjon, amíg a Thermo-Signal teljesen vörös színűre változik, mielőtt hozzáadja az összetevőket. Adja hozzá az olívaolajat, a chili pelyheket és a fokhagymát, majd pirítsa 1 percig, amíg a fokhagyma illata megjelenik.
Lépés 3 /6
Ezután adja hozzá a koktélparadicsomokat és a jalapeñót. Néha megkeverve főzze, amíg a paradicsomok megpuhulnak és kicsit megpuffadnak, de megtartják a formájukat. Ez körülbelül 12 percet vesz igénybe. Adja hozzá a zöldségleves alaplevet, keverje meg, és alacsony lángon hagyja gyöngyözni.
Lépés 4 /6
Keverje hozzá a bazsalikomot, a citromlevet, a citromhéjat, sóval és borssal ízesítve, majd hagyja 2 percig párolódni. Ezután a szószt öntse egy nagy tálba, és tegye félre.
Lépés 5 /6
Anélkül, hogy elmosná, melegítse fel ugyanazt a serpenyőt közepes lángon. Sózza és borsozza meg mindkét oldalát a halnak. Helyezze a tőkehalfiléket a serpenyőbe, és süsse mindkét oldalukat körülbelül 3 percig, a vastagságuktól függően, amíg aranyszínűek és átsültek lesznek.
Lépés 6 /6
Öntse a paradicsomos-bazsalikomos szószt a halra, és gyorsan melegítse össze. Díszítse bazsalikommal és néhány szelet fekete olajbogyóval, majd azonnal tálalja.