Répatorta
- Teljes idő 55 perc
- 25 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
12 személy
2 Tojás
90 g Barna cukor
90 g Növényi olaj
2 kan. Zsírszegény főzőtejszín
0.5 kan. Őrölt fahéj
0.5 kan. Mézeskalács-fűszerkeverék
0.5 kan. Őrölt gyömbér
0.5 kan. Sóvirág
100 g T55 liszt
25 g Kukoricaliszt
1 kan. Sütőpor
160 g Reszelt sárgarépa
40 g Aprított dió
0.5 Narancs (héja)
100 g Philadelphia® típusú krémsajt
25 g Porcukor
0.5 kan. Folyékony vaníliakivonat
2 kan. Diómag
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy edényben verje habosra a tojásokat és a cukrot. Adja hozzá az olajat, majd a tejszínt és a fűszereket. Adja hozzá a lisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport.
Lépés 2 /8
Amikor a tészta sima, fejezze be a reszelt sárgarépával, az aprított dióval és a narancshéjjal.
Lépés 3 /8
Használjon a készüléke méretének megfelelő tortaformát. Vágjon ki a vajjal kikent forma aljának megfelelő nagyságú kört zsírpapírból. Helyezze a formába, majd öntse bele a répatortatésztát.
Lépés 4 /8
Helyezze a formát a tányérra. Helyezze a tányért a készülék középső pozíciójába.
Lépés 5 /8
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 170°C-on, és állítsa be a sütési időt 30 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /8
Hagyja kihűlni egy rácson.
Lépés 7 /8
Közben készítse el a mázat. Keverje össze a túrót, a porcukrot és a vaníliakivonatot egy tálban. Keverje 2-3 percig, amíg krémes nem lesz. Tegye félre hűlni.
Lépés 8 /8
Amikor a torta kihűlt, kenje rá a mázat. Szórja meg a maradék dióval.