Olasz fűszerekkel pácolt bárányborda
- Teljes idő 1 óra 23 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 Borókabogyó
4 Egész fehérbors
1 Újhagyma
1 szegf. Fokhagyma, apróra vágva
2 kan. Fehérbor
6 kan. Olívaolaj
0.5 citromhéj Citrom
1 kan. Olasz fűszerkeverék
8 Bárányborda (600 g)
Só
Előkészítés
Lépés 1 /3
Egy sodrófával vagy egy serpenyő aljával törje össze a borókát és a borsszemeket. Tegye őket egy nagy tálba. Vágja finomra az újhagymát, és tegye a tálba az apróra vágott fokhagymával együtt. Öntse hozzá a fehérbort, olívaolajat, tegye bele a citromhéjat és az olasz fűszerkeveréket. Keverje jól össze, majd tegye bele a báránybordát, hogy megfelelően ellepje a pác. Tegye a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
Lépés 2 /3
Nyissa ki az OptiGrillt a Barbecue állásban. Állítsa az oldalsó termosztátot a 4. állásba. Ha előmelegítette, tegye a báránybordát a grillre, és mindkét oldalán pirítsa 4 percig. Ossza el a szeleteket egyenletesen a két grillsütő lap között, hogy egyenletesen barnuljanak.
Lépés 3 /3
Ha a borda megpirult, rendezze el a tányérokon, és azonnal tálalja.