Marhasteak ázsiai pácban
- Teljes idő 40 perc
- 10 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 db marhasteak
120 ml sötét szójaszósz
4 kan. méz
2 kan. szezámolaj
4 cm gyömbér
4 szegf. fokhagymagerezd
1 kan. chilipor
újhagyma
fehér szezámmag
Előkészítés
Lépés 1 /4
Hámozza meg és reszelje le a fokhagymát és a gyömbért. Adjon hozzá chiliport, mézet, szójaszószt, szezámolajat és négy evőkanál vizet. Tegye a marhasteaket a pácba, majd rakja a hűtőbe legalább 30 percre, de ha lehet, akkor 4 órára.
Lépés 2 /4
Csöpögtesse le a húst, a maradék pácot pedig tegye félre.
Lépés 3 /4
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Marhahús programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután a grill felforrósodott, helyezze rá a steaket és csukja le a fedőt. Grillezze ízlése szerint: nagyon véres (kék), véres (sárga), közepesen átsült (narancssárga) vagy jól átsült (piros)
Lépés 4 /4
Szórja meg a marhasteakszeleteket aprított újhagymával és szezámmaggal, és a megmaradt pácot tálalja szószként.