Ázsiai csirkeszárny
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
700 g Csirkeszárnyak
3 kan. Olívaolaj
4 kan. Kukoricaliszt
Só, bors
2 kan. Méz
2 kan. Szójaszósz
2 kan. Borecet
2 kan. Pirított szezámmag
1 Újhagyma
Előkészítés
Lépés 1 /6
Egy nagy tálban keverje össze a csirkeszárnyakat az olajjal és a kukoricaliszttel. Fűszerezze bőségesen. Egy másik tálban keverje össze a mézet, a szójaszószt, a borecetet és a szezámolajat. Tegye félre.
Lépés 2 /6
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 180°C-on 30 percre. Tegyen 450 g csirkeszárnyat az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 180°C-on 35 percre. Tegyen 250 g csirkeszárnyat a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 3 /6
Nyomja meg a SZINKRON gombot. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /6
26 perc sütés után öntse rá a csirkeszárnyakra a pácot és a kosarat visszacsukva folytassa a sütést.
Lépés 5 /6
Ellenőrizze, hogy a csirkeszárnyak jól átsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 6 /6
Azonnal tálalja a csirkeszárnyakat burgonyával és barbecue-szósszal.