Lazac kapros-tejfölös szószban
- Teljes idő 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 filé lazac
0.5 kapor
1 db vöröshagyma, apróra vágott
3 kan. citromlé
citrom
2 szegf. aprított fokhagyma
só és bors
75 ml olívaolaj
180 ml alacsony zsírtartalmú tejföl
Előkészítés
Lépés 1 /5
Tegye a kaprot, a hagymát, a citrom levét és héját, a fokhagymát, valamint a só és a bors felét (egy-egy teáskanálnyit) egy turmixgépbe. A turmixgéppel darálja össze őket. Amíg a gép dolgozik, óvatosan öntse bele az olajat, és várja meg, amíg egyenletesen eloszlik.
Lépés 2 /5
Szedje a keveréket két egyenlő adagra.
Lépés 3 /5
Az első felet keverje össze a tejföllel és tegye félre. A lazacot fűszerezze a maradék sóval és borssal, majd kenje meg a kapros szósz másik felével.
Lépés 4 /5
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Halak programot, majd nyomja meg az OK gombot. Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a lazacot a grillre és csukja le a fedőt.
Lépés 5 /5
Tálalja a lazacot a félretett szósszal.