Kis csokoládé pudingos edények
- Teljes idő 40 perc
- 15 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
230 g Főző-étcsokoládé
30 cl Zsíros tejszín
2 Tojás
2 Tojássárgája
30 cl Tej
Előkészítés
Lépés 1 /5
A csokoládét késsel vágja apróra, és tegye egy tálba.
Lépés 2 /5
Tegye a tejszínt egy kis lábasba, és forralja fel (kb. 5 perc). Öntse a forró tejszínt a csokoládéra, hagyja állni 30 másodpercig, majd keverje össze egy spatulával, amíg a keverék sima nem lesz. Adja hozzá az egész tojásokat, majd a sárgáját, óvatosan kevergetve. Végül adja hozzá a tejet.
Lépés 3 /5
Öntse a keveréket 8 kis üvegbe, tegye rá a fedelet, vagy fedje le fóliával. Tegyen egy kis konyharuhát egy tál aljára, és helyezze rá az üvegeket.
Lépés 4 /5
Töltse meg a tartályt vízzel. Helyezze a standard tányért a tálba, és tegye rá a tálat. Állítsa be a STEAM üzemmódot 25 percre.
Lépés 5 /5
Miután megsült, vegye ki az edényt, és hagyja kihűlni, mielőtt néhány órára a hűtőszekrénybe teszi őket.