Párizsi pudingos párnácska
- Teljes idő 2 óra
- 45 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 Omlós tészta
24 cl Teljes tej
15 cl Főzőtejszín
11 cl Víz
1 szegf. Vaníliarúd
3 Tojás
2 Tojássárgája
120 g Cukor
45 g Kukoricakeményítő
Tartozékok
Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /9
Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. 45 percnyi időt igényel: 15 perc elkészítési idő és 30 perc pihentetési idő a hűtőben
Lépés 2 /9
Sodrófa segítségével a munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtsa ki a leveles tésztát.
Lépés 3 /9
Vajazzon ki egy formát, és helyezze bele a tésztát. Óvatosan, az ujjaival nyomkodja a tésztát az edény széléhez, a felesleges tésztát hagyja kilógni. Helyezze a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.
Lépés 4 /9
Egy lábasban forralja fel a tejet, a tejszínt, a vizet és a vaníliamagokat, rendszeresen kevergetve egy spatulával.
Lépés 5 /9
Adja hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 6 /9
Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse bele a forró tejkeveréket, miközben a gépet járni hagyja.
Lépés 7 /9
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.
Lépés 8 /9
Melegítse elő a sütőt 220 fokra.
Lépés 9 /9
Öntse a keveréket az omlós formára, süsse 30 percig 220 fokon, majd 15 percig 180 fokon.
