Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Párizsi pudingos párnácska

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 2 óra
  • Előkészítés
    45 perc
  • Főzés
    15 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

6 személy

  • 1 Omlós tészta

  • 24 cl Teljes tej

  • 15 cl Főzőtejszín

  • 11 cl Víz

  • 1 szegf. Vaníliarúd

  • 3 Tojás

  • 2 Tojássárgája

  • 120 g Cukor

  • 45 g Kukoricakeményítő

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /9

Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. 45 percnyi időt igényel: 15 perc elkészítési idő és 30 perc pihentetési idő a hűtőben

Lépés 2 /9

Sodrófa segítségével a munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtsa ki a leveles tésztát.

  • 1 Omlós tészta

Lépés 3 /9

Vajazzon ki egy formát, és helyezze bele a tésztát. Óvatosan, az ujjaival nyomkodja a tésztát az edény széléhez, a felesleges tésztát hagyja kilógni. Helyezze a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

Lépés 4 /9

Egy lábasban forralja fel a tejet, a tejszínt, a vizet és a vaníliamagokat, rendszeresen kevergetve egy spatulával.

  • 24cl Teljes tej
  • 15cl Főzőtejszín
  • 11cl Víz
  • 1szegf. Vaníliarúd

Lépés 5 /9

Adja hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 3 Tojás
  • 2 Tojássárgája
  • 120g Cukor
  • 45g Kukoricakeményítő
  • Flex habverő

Lépés 6 /9

Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse bele a forró tejkeveréket, miközben a gépet járni hagyja.

  • Flex habverő

Lépés 7 /9

Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.

Lépés 8 /9

Melegítse elő a sütőt 220 fokra.

Lépés 9 /9

Öntse a keveréket az omlós formára, süsse 30 percig 220 fokon, majd 15 percig 180 fokon.