Kagyló és fekete rizs
- Teljes idő 21 perc
- 10 perc
Előkészítés - 11 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (7)
Többfunkciós elektromos kukta Tefal Cook4Me+ Connect CY855830 Fekete Többfunkciós elektromos kukta Tefal Cook4Me+ CY851130 Fehér Többfunkciós elektromos kukta Tefal Cook4me Touch WiFi CY912831 Fekete Cook4me+ CY851130 Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
200 g Fekete rizs
1000 g Kagyló
3 Mogyoróhagyma
15 cl Fehérbor
3 Sáfrány
1 csip. Chilipor
30 g Vaj
200 g Fagyasztott borsó
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
Hámozzuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát.
Lépés 3 /8
Tegyük a rizst a serpenyőbe, és öntsük fel vízzel.
Lépés 4 /8
Főzés nyomás alatt.
Lépés 5 /8
Tegyük félre a rizst. Tegyük a kagylót a serpenyőbe, és 10 percig kevergetve süssük, amíg kinyílnak. Tegyük félre.
Lépés 6 /8
Öntsünk olajat a serpenyőbe. Pirítsuk meg a mogyoróhagymát. Adjuk hozzá a sáfrányt és a chilit. Öntsük hozzá a fehérbort.
Lépés 7 /8
Adjuk hozzá a vajat, és keverjük össze. Adjuk hozzá a kagylót, a borsót és a rizst. Keverjük össze, és pároljuk 4 percig.
Lépés 8 /8
Tálaljuk.