Juharszirupos torta mázzal
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 15 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
150 g vaj
250 g liszt
2 kan. sütőpor
0.5 kan. szódabikarbóna
0.5 kan. só
150 g juharszirup
70 g cukor
2 db tojás
1 kan. vaníliakivonat
180 g crème fraîche
4 kan. juharszirup
50 g Sótlan vaj
250 g porcukor
Tartozékok
Sütőlemez Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Zsírozza ki a tepsitartozék belsejét, és egyenletesen szórja be liszttel. Szedje ki a felesleges lisztet. Keverje össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy közepes méretű tálban.
Lépés 2 /5
Adja hozzá a vajat, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a cukrot, majd közepes sebességgel kevergesse 3-5 percig, amíg egyenletesen el nem keveredik. Verje bele a tojásokat egymás után, közben alaposan keverje. Adja hozzá a tejszínt a keverékhez, majd addig keverje, amíg homogén tortatésztát nem kap.
Lépés 3 /5
Öntse a tortatésztát a tepsitartozékba és egyenletesen simítsa el. Tegye a tepsitartozékot az OptiGrillbe és csukja le a fedőt.
Lépés 4 /5
Süsse 15 percig vagy addig, amíg a sütemény közepébe szúrt késre már nem ragad rá a tészta. Tegye félre a tortát hűlni.
Lépés 5 /5
Készítse el a mázat: Óvatosan keverje össze a juharszirupot és a vajat egy tálban. Szitálja rá a porcukrot és folyamatos kevergetés mellett hagyja a tálba szóródni. Ha szükséges, adjon még hozzá juharszirupot vagy cukrot, amíg el nem éri a kívánt konzisztenciát. Kenje rá a mázt a kihűlt tortára és hagyja 15 percig beleivódni, majd tálalhatja.