Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Tropézienne

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 8 óra 20 perc
  • Előkészítés
    1 óra
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    7 óra

Összetevők

8 személy

  • 1 Briós tészta

  • 1 Tojás

  • 30 g Kristálycukor

  • 5 g Lapzselatin

  • 30 g Cukor

  • 25 cl Tej

  • 30 g Cukor

  • 4 Tojássárgája

  • 25 g Kukoricakeményítő

  • 30 g Cukor

  • 25 g Vaj

  • 2 cl Narancsvirágvíz

  • 2 cl Főzőtejszín

  • 10 g Porcukor

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /22

Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Jó előre kezdje el a sütést, mivel ez a recept 12-24 óra pihentetési időt igényel.

Lépés 2 /22

Lisztezze meg és nyújtsa ki a briós tésztát a sütőforma nagyságú koronggá. Vajazza ki a formát, és helyezze bele a tésztát. Hagyja kelni körülbelül 2 órán át.

  • 1 Briós tészta

Lépés 3 /22

Melegítse elő a sütőt 170 fokra.

Lépés 4 /22

A mázhoz verje fel a tojást, majd óvatosan kenje meg vele a briósokat. A mázra szórja rá a kristálycukrot.

  • 1 Tojás
  • 30g Kristálycukor

Lépés 5 /22

Süsse a briósokat 170 fokon körülbelül 20 percig.

Lépés 6 /22

Hagyja kihűlni a briósokat, majd vegye ki a formából.

Lépés 7 /22

Készítse el a feltétet: áztassa be a zselatint egy nagy tál hideg vízbe.

  • 5g Lapzselatin

Lépés 8 /22

A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet a cukorral egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.

  • 30g Cukor
  • 25cl Tej

Lépés 9 /22

Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 30g Cukor
  • 4 Tojássárgája
  • 25g Kukoricakeményítő
  • Flex habverő

Lépés 10 /22

Nyomja meg a „Start” gombot, majd csorgassa a forró tej-cukor keveréket a keverékbe, és hagyja a gépet járni.

  • Flex habverő

Lépés 11 /22

Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.

Lépés 12 /22

Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a lecsepegtetett zselatint, és keverje össze.

  • 5g Lapzselatin

Lépés 13 /22

Adja hozzá a hideg vajat, és keverje újra, amíg teljesen fel nem olvad. Végül adja hozzá a narancsvirágvizet. Ismét keverje össze.

  • 25g Vaj
  • 2cl Narancsvirágvíz

Lépés 14 /22

Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.

Lépés 15 /22

A tejszínhab elkészítéséhez adja hozzá az egész tejszínt a gép táljához. Nyomja le a „Start” gombot. A tejszínhabot tegye félre a hűtőszekrénybe.

  • 2cl Főzőtejszín
  • Flex habverő

Lépés 16 /22

Tegye vissza a gép tálját, amely a kihűlt tésztakrémet tartalmazza, a gépbe. Nyomja le a „Start” gombot.

  • Flex habverő

Lépés 17 /22

Miután kivette a gépből, adja a tejszínhab negyedét a tésztakrémhez, és óvatosan keverje össze egy spatulával. Folytassa a keverést, minden alkalommal egy kis tejszínhabot hozzáadva. Hűtse 2 órán át.

Lépés 18 /22

Tegye a tropézienne keveréket egy 12 mm-es kerek habzsákba.

Lépés 19 /22

Vágja félbe a briósokat egy nagy kenyérvágó késsel.

Lépés 20 /22

A krémből fújjon golyókat az alsó briós peremére. Díszítse a torta közepét a maradék krémmel, szükség esetén simítsa el a közepét.

Lépés 21 /22

Helyezze a briós tetejét a krém tetejére, és óvatosan nyomkodja meg. A tortát legalább egy órára tegye félre a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Lépés 22 /22

Tálalás előtt szórja meg a tetejét porcukorral.

  • 10g Porcukor