Tropézienne
- Teljes idő 8 óra 20 perc
- 1 óra
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 7 óra
Hűtés
Összetevők
8 személy
1 Briós tészta
1 Tojás
30 g Kristálycukor
5 g Lapzselatin
30 g Cukor
25 cl Tej
30 g Cukor
4 Tojássárgája
25 g Kukoricakeményítő
30 g Cukor
25 g Vaj
2 cl Narancsvirágvíz
2 cl Főzőtejszín
10 g Porcukor
Tartozékok
Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /22
Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Jó előre kezdje el a sütést, mivel ez a recept 12-24 óra pihentetési időt igényel.
Lépés 2 /22
Lisztezze meg és nyújtsa ki a briós tésztát a sütőforma nagyságú koronggá. Vajazza ki a formát, és helyezze bele a tésztát. Hagyja kelni körülbelül 2 órán át.
Lépés 3 /22
Melegítse elő a sütőt 170 fokra.
Lépés 4 /22
A mázhoz verje fel a tojást, majd óvatosan kenje meg vele a briósokat. A mázra szórja rá a kristálycukrot.
Lépés 5 /22
Süsse a briósokat 170 fokon körülbelül 20 percig.
Lépés 6 /22
Hagyja kihűlni a briósokat, majd vegye ki a formából.
Lépés 7 /22
Készítse el a feltétet: áztassa be a zselatint egy nagy tál hideg vízbe.
Lépés 8 /22
A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet a cukorral egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.
Lépés 9 /22
Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 10 /22
Nyomja meg a „Start” gombot, majd csorgassa a forró tej-cukor keveréket a keverékbe, és hagyja a gépet járni.
Lépés 11 /22
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.
Lépés 12 /22
Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a lecsepegtetett zselatint, és keverje össze.
Lépés 13 /22
Adja hozzá a hideg vajat, és keverje újra, amíg teljesen fel nem olvad. Végül adja hozzá a narancsvirágvizet. Ismét keverje össze.
Lépés 14 /22
Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.
Lépés 15 /22
A tejszínhab elkészítéséhez adja hozzá az egész tejszínt a gép táljához. Nyomja le a „Start” gombot. A tejszínhabot tegye félre a hűtőszekrénybe.
Lépés 16 /22
Tegye vissza a gép tálját, amely a kihűlt tésztakrémet tartalmazza, a gépbe. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 17 /22
Miután kivette a gépből, adja a tejszínhab negyedét a tésztakrémhez, és óvatosan keverje össze egy spatulával. Folytassa a keverést, minden alkalommal egy kis tejszínhabot hozzáadva. Hűtse 2 órán át.
Lépés 18 /22
Tegye a tropézienne keveréket egy 12 mm-es kerek habzsákba.
Lépés 19 /22
Vágja félbe a briósokat egy nagy kenyérvágó késsel.
Lépés 20 /22
A krémből fújjon golyókat az alsó briós peremére. Díszítse a torta közepét a maradék krémmel, szükség esetén simítsa el a közepét.
Lépés 21 /22
Helyezze a briós tetejét a krém tetejére, és óvatosan nyomkodja meg. A tortát legalább egy órára tegye félre a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Lépés 22 /22
Tálalás előtt szórja meg a tetejét porcukorral.
