Grillezett padlizsános és halloumis wrap joghurtos öntettel
- Teljes idő 34 perc
- 10 perc
Előkészítés - 24 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
500 g Padlizsán (kb. 2 db)
225 g Halloumi sajt
50 g Massala currypaszta
1 kan. Semleges olaj
1 Lilahagyma
1 csok. Menta
200 g Görög joghurt
1 kan. Olívaolaj
Só, bors
4 Naan kenyér
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa meg a padlizsánokat és vágja őket hosszában félbe. Az így kapott padlizsánfeleket vágja 3 darabra, majd azokat is vágja félbe középen. Vágja a halloumit 1 cm-es szeletekre.
Lépés 2 /6
Keverje össze a currypasztát a semleges ízű olajjal. Vegyen egy kicsit a keverékből, kenje be vele a halloumi szeleteket, a maradékot öntse a padlizsánszeletekre és alaposan forgassa meg őket.
Lépés 3 /6
Tegye a padlizsánokat a tepsitartozékba. Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 10 percig, közben egyszer keverjen rajta.
Lépés 4 /6
Eközben hámozza meg és aprítsa fel a lilahagyma, valamint amentalevelek felét. Keverje össze a joghurttal, az olívaolajjal, sóval és borssal, majd tegye félre.
Lépés 5 /6
Keverje meg még egyszer a padlizsánt és hagyja sülni, amíg a maradék padlizsán meg nem sül. Süsse a naant oldalanként 2 percig a grill-lapon (két körben tudja majd az összeset megsütni), majd tegye félre és grillezze a halloumikat oldalanként 3 percig.
Lépés 6 /6
Tegyen a lepényre a joghurtos öntetből, tegye rá a grillezett padlizsán- és halloumi szeleteket, szórja meg a maradék aprított lilahagymával és mentalevéllel.