Grillezett kolbász paprikás pitával
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 Olasz kolbász
1 Piros paprika
1 TV paprika
1 Lila hagyma
1.5 kan. Olívaolaj
0.5 kan. Oregánó
1 csip. Fokhagymapor
Só, bors
2 csip. Chilipehely
6 Pita
3 kan. Mustár
50 g Feta
Előkészítés
Lépés 1 /8
Mossa meg és magozza ki, majd vágja csíkokra a paprikát. Hámozza meg és szeletelje fel a hagymát. Egy nagy tálban keverje össze a paprikát a hagymával, az olívaolajjal, a fokhagymával, az oregánóval, a sóval és a borssal.
Lépés 2 /8
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 12 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 20 percre. Tegye a paprikákat a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 3 /8
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 4 /8
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a kolbászokat az 1-es kosár rácsára, majd csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.
Lépés 5 /8
A sütési idő felénél fordítsa meg a kolbászokat.
Lépés 6 /8
Ellenőrizze, hogy a kolbászok megsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 7 /8
Pirítsa meg a pitákat. Vágja félbe a pitákat és kenje meg őket egy kis mustárral. Tegye bele a fűszerezett paprikát, szórja meg egy kis feta sajttal és chilipehellyel.
Lépés 8 /8
Azonnal tálalja a kolbászokkal.