Grillezett homárfarok vajjal és fehérborral
- Teljes idő 10 perc
- 10 percElőkészítés 
- 0 percFőzés 
- 0 percHűtés 
Összetevők
4 személy
- 4 homárfarkak 
- 50 ml fehérbor 
- 30 ml citromlé 
- 1 db apróra vágott salottahagyma 
- 2 szegf. fokhagyma, apróra vágott 
- 125 g friss vaj, kockázott 
Előkészítés
Lépés 1 /5
Tegye a bort, a citromlevet, a salottahagymát, a fokhagymát, a sót és a borsot egy kis lábasba, és közepes lángon lassan forralja fel. A léből forraljon el körülbelül két evőkanálnyit (30 ml). Vegye le a tűzről és
Lépés 2 /5
hagyja pihenni 1 percig. Adja hozzá fokozatosan a felkockázott vajat, amíg az egyenletesen el nem keveredik. Tartsa melegen a szószt.
Lépés 3 /5
Terítse ki a homárfarkakat a lapos oldalukkal lefelé, majd egy széles konyhakést szúrjon bele a farok végébe. Határozott mozdulattal nyomja le, szakítsa át a páncélt és vágja be a húst a háromnegyedéig. Hajtsa hátra a farkat hosszában. Fűszerezze a homárt sóval és borssal.
Lépés 4 /5
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a homárt a grillre, majd csukja le a fedőt. Hagyja sülni, amíg a jelzőfény sárgára nem vált vagy a kijelzőn meg nem jelenik a „közepesen átsült” felirat.
Lépés 5 /5
A homárt meleg szósszal és citromgerezdekkel tálalja.

