Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Grillezett homárfarok vajjal és fehérborral

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 10 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    0 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 4 homárfarkak

  • 50 ml fehérbor

  • 30 ml citromlé

  • 1 db apróra vágott salottahagyma

  • 2 szegf. fokhagyma, apróra vágott

  • 125 g friss vaj, kockázott

Előkészítés

Lépés 1 /5

Tegye a bort, a citromlevet, a salottahagymát, a fokhagymát, a sót és a borsot egy kis lábasba, és közepes lángon lassan forralja fel. A léből forraljon el körülbelül két evőkanálnyit (30 ml). Vegye le a tűzről és

  • 4 homárfarkak
  • 50ml fehérbor
  • 30ml citromlé
  • 1db apróra vágott salottahagyma
  • 2szegf. fokhagyma, apróra vágott
  • 125g friss vaj, kockázott

Lépés 2 /5

hagyja pihenni 1 percig. Adja hozzá fokozatosan a felkockázott vajat, amíg az egyenletesen el nem keveredik. Tartsa melegen a szószt.

Lépés 3 /5

Terítse ki a homárfarkakat a lapos oldalukkal lefelé, majd egy széles konyhakést szúrjon bele a farok végébe. Határozott mozdulattal nyomja le, szakítsa át a páncélt és vágja be a húst a háromnegyedéig. Hajtsa hátra a farkat hosszában. Fűszerezze a homárt sóval és borssal.

Lépés 4 /5

Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a homárt a grillre, majd csukja le a fedőt. Hagyja sülni, amíg a jelzőfény sárgára nem vált vagy a kijelzőn meg nem jelenik a „közepesen átsült” felirat.

Lépés 5 /5

A homárt meleg szósszal és citromgerezdekkel tálalja.