Fésűkagyló-nyárs füstölt szalonnával
- Teljes idő 22 perc
- 15 perc
Előkészítés - 7 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
24 db Friss vagy fagyasztott fésűkagyló (korall nélkül)
24 szel. Füstölt szalonna
1 Citrom
Olívaolaj
Bors
1 csok. Bazsalikom
8 15 cm-es nyársak
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /5
Ha fagyasztott diót használ, hagyja felengedni egy tál hideg vízben.
Lépés 2 /5
Óvatosan szárítsa meg a fésűkagylókat.
Lépés 3 /5
Minden diót tekerjen be füstölt szalonnával úgy, hogy a dió lapos részei láthatóak maradjanak, a felesleges szalonnát vágja le. Egy nyárs segítségével szúrja át a diót a füstölt szalonnán, hogy rögzítse . Minden nyársra tegyen 3 diót. Mindkét oldalát enyhén borsozza meg, de ne sózza, mert a szalonna már így is elég sós.
Lépés 4 /5
Helyezze a nyársakat az Easy Fry standard tálcára. Permetezze be egy kevés olívaolajjal, és kezdje el sütni 200 C-on 7 percig. Csepegtessen néhány csepp citromot minden nyársra.
Lépés 5 /5
A nyársakat forrón, beurre blanc mártással (fehérboros mártással) és egy kis tál rizzsel fogyassza. Díszítse néhány bazsalikomlevéllel.