Csirkenyársak satay szósszal
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 20 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
6 filé Csirkemellfilé
1 biocitrom
2 szegf. fokhagyma
2 kan. olívaolaj
2 kan. édes szójaszósz
1 csip. Cayenne-bors
1 csip. só
100 g selymes mogyoróvaj
0.5 csokor friss koriander
200 ml édesítetlen kókusztej
6 db fanyárs
Előkészítés
Lépés 1 /5
Vágja fel a csirkemellet falat nagyságú darabokra és tegye őket egy nagy tálba. Adja hozzá a citromhéjat és a citromlevet, a két megtisztított és felaprított fokhagymagerezdet, olívaolajat, szójaszószt, Cayenne-borsot és sót. Alaposan keverje össze a pácot és tegye be egy órára a hűtőbe állni.
Lépés 2 /5
Készítse el a satay szószt: Keverje össze az apróra vágott koriandert, a mogyoróvajat és a kókusztejet egy kis lábasban, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett melegítse, amíg egyenletes, homogén szószt nem kap.
Lépés 3 /5
Húzzon fel 5-6 csirkefalatot mindegyik fanyársra.
Lépés 4 /5
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Baromfi programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, tegye bele a csirkenyársakat és süsse az önnek megfelelő ideig.
Lépés 5 /5
A nyársakat a meleg szósszal tálalja, amibe mártogatni lehet a húst.