Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Csirkenyársak satay szósszal

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 20 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    0 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

6 személy

  • 6 filé Csirkemellfilé

  • 1 biocitrom

  • 2 szegf. fokhagyma

  • 2 kan. olívaolaj

  • 2 kan. édes szójaszósz

  • 1 csip. Cayenne-bors

  • 1 csip.

  • 100 g selymes mogyoróvaj

  • 0.5 csokor friss koriander

  • 200 ml édesítetlen kókusztej

  • 6 db fanyárs

Előkészítés

Lépés 1 /5

Vágja fel a csirkemellet falat nagyságú darabokra és tegye őket egy nagy tálba. Adja hozzá a citromhéjat és a citromlevet, a két megtisztított és felaprított fokhagymagerezdet, olívaolajat, szójaszószt, Cayenne-borsot és sót. Alaposan keverje össze a pácot és tegye be egy órára a hűtőbe állni.

Lépés 2 /5

Készítse el a satay szószt: Keverje össze az apróra vágott koriandert, a mogyoróvajat és a kókusztejet egy kis lábasban, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett melegítse, amíg egyenletes, homogén szószt nem kap.

Lépés 3 /5

Húzzon fel 5-6 csirkefalatot mindegyik fanyársra.

Lépés 4 /5

Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Baromfi programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, tegye bele a csirkenyársakat és süsse az önnek megfelelő ideig.

Lépés 5 /5

A nyársakat a meleg szósszal tálalja, amibe mártogatni lehet a húst.