Csirkenyársak mogyorós mártással
- Teljes idő 28 perc
- 10 perc
Előkészítés - 18 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
6 db Csirkemell
8 kanál Olívaolaj
2 kanálnyi Sriracha
2 kanálnyi Halszósz
2 kanálnyi Osztrigaszósz
4 kanál Szójaszósz
2 kanálnyi Füstölt paprika
2 kanálnyi Szárított fokhagyma
2 kanál Méz
Bors
Citromlé
200 ml Kókusztej
2 kanál Mogyoróvaj
Előkészítés
Lépés 1 /3
Mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk nagy kockákra a csirkemelleket. Keverjük össze a pácot: olaj, sriracha szósz, halszósz, osztrigaszósz, a szójaszósz fele (1 evőkanál), füstölt paprika, fokhagyma, méz, bors és citromlé. Ezután pácoljuk be a húst.
Lépés 2 /3
Fűzzük fel a pácolt csirkedarabokat egyenként egy nyársra vagy villára, amely illeszkedik a forrólevegős sütő kosarába. Ezután süssük meg. Az utolsó 5 percben forgassuk meg őket.
Lépés 3 /3
A szószhoz tegyük a kókusztejet és a mogyoróvajat egy kis lábasba, és ízesítsük a szójaszósz másik felével (1 evőkanál). Folyamatos keverés mellett fokozatosan melegítsük fel az egészet, amíg a szósz sima és fényes nem lesz.
