Citromos és meggyes morzsasüti
- Teljes idő 40 perc
- 15 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Vajastészta
250 g Angol citromkrém
300 g Meggy
100 g Liszt
50 g Porcukor
50 g Vaj
1 csip. Só
Előkészítés
Lépés 1 /6
Tekerje ki a tésztát, és helyezze egy kizsírozott 24 cm-es tortaformába vagy egy lyukacsos rács tetejére. A torta alját villával szurkálja meg, hogy az elősütés során ne puffadjon fel.
Lépés 2 /6
Helyezze a formát a készülékbe. Indítsa el a sütést a tészta elősütéséhez. Ellenőrizze, hogy a tészta nem puffad-e fel, és ha szükséges, villával szurkálja meg.
Lépés 3 /6
Az angol citromkrémet kenje a tortalapra. Rendezze el a meggyet az angol citromkrém tetején.
Lépés 4 /6
A lisztet, a barna cukrot, a sót és a hideg vajat keverje össze egy edényben. Dolgozza el a keveréket az ujjbegyeivel, amíg szemcsés, homokos állagú nem lesz.
Lépés 5 /6
Terítse szét a morzsát a meggyen. Kezdje el a sütést.
Lépés 6 /6
Figyelje a sütést, hogy a morzsa ne égjen meg, és hogy a tészta egyenletesen süljön meg. Ha a süti megsült, hagyja kihűlni, mielőtt kiveszi a formából.