Cajun lazac fokhagymás zöldbabbal
- Teljes idő 20 perc
- 5 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A halhoz:
4 Lazacfilé (darabonként kb. 150 g)
2 kan. Olívaolaj
4 kan. Cajun fűszerkeverék
Só, bors
A zöldbabhoz:
400 g Zöldbab
2 kan. Olívaolaj
2 szegf. Aprított fokhagyma
1 kan. Aprított koriander
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Egy tálban keverje össze a Cajun fűszerkeveréket olívaolajjal. Kenje a keveréket egy ecsettel a lazacfilékre. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 2 /7
Egy tálban keverje össze a zöldbabot az olívaolajjal, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 200°C-on 8 percre. Tegye a lazacfiléket az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 200°C-on 15 percre. Tegye a zöldbabot a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 4 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /7
A sütési idő felénél keverje meg a lazacot és a zöldségeket.
Lépés 6 /7
Ellenőrizze, hogy jól átsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 7 /7
Tálalás előtt kanalazzon édes chiliszószt a lazacra és szórja meg piros chilivel, újhagymával és szezámmaggal. Azonnal tálalja a zöldségeket egy citromgerezddel és szórja meg őket korianderrel.