Borjú- és mentás húsgolyók
- Teljes idő 18 perc
- 15 perc
Előkészítés - 3 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
600 g Darált borjúhús
200 ml Borjú alaplé
2 Citrom (héja)
3 kan. Olivaolaj
18 Friss menta levelek apróra vágva
6 szel. Apróra vágott kenyér (25 g egyenként)
Só, bors
3 Tojássárgája
900 g Cukkini, apró kockákra vágva
90 g Zöld olajbogyó
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /6
Keverje össze a borjúhúst, a mentát, a tojássárgáját, a kenyérszeleteket, a sót és a borsot. Formázza őket kb 40 g-os húsgolyókká. Öntsön olajat a főzőedénybe.
Lépés 3 /6
Pirítsa meg a húsgolyókat, majd vegye ki őket a főzőedényből. Pirítsa meg a cukkiniket.
Lépés 4 /6
Adja hozzá a borjú alaplevet, a citromhéjat, az olívákat, majd tegye a húsgolyókat a tetejére.
Lépés 5 /6
Nyomás alatti főzés
Lépés 6 /6
Tálalja a borjú- és mentás húsgolyókat a cukkinikkel.