Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Borjú- és mentás húsgolyók

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 18 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    3 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

6 személy

  • 600 g Darált borjúhús

  • 200 ml Borjú alaplé

  • 2 Citrom (héja)

  • 3 kan. Olivaolaj

  • 18 Friss menta levelek apróra vágva

  • 6 szel. Apróra vágott kenyér (25 g egyenként)

  • Só, bors

  • 3 Tojássárgája

  • 900 g Cukkini, apró kockákra vágva

  • 90 g Zöld olajbogyó

Előkészítés

Lépés 1 /6

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 600g Darált borjúhús
  • 200ml Borjú alaplé
  • 2 Citrom (héja)
  • 3kan. Olivaolaj
  • 18 Friss menta levelek apróra vágva
  • 6szel. Apróra vágott kenyér (25 g egyenként)
  • Só, bors
  • 3 Tojássárgája
  • 900g Cukkini, apró kockákra vágva
  • 90g Zöld olajbogyó

Lépés 2 /6

Keverje össze a borjúhúst, a mentát, a tojássárgáját, a kenyérszeleteket, a sót és a borsot. Formázza őket kb 40 g-os húsgolyókká. Öntsön olajat a főzőedénybe.

  • 600g Darált borjúhús
  • 3kan. Olivaolaj
  • 18 Friss menta levelek apróra vágva
  • 6szel. Apróra vágott kenyér (25 g egyenként)
  • Só, bors
  • 3 Tojássárgája

Lépés 3 /6

Pirítsa meg a húsgolyókat, majd vegye ki őket a főzőedényből. Pirítsa meg a cukkiniket.

  • 900g Cukkini, apró kockákra vágva

Lépés 4 /6

Adja hozzá a borjú alaplevet, a citromhéjat, az olívákat, majd tegye a húsgolyókat a tetejére.

  • 200ml Borjú alaplé
  • 2 Citrom (héja)
  • 90g Zöld olajbogyó

Lépés 5 /6

Nyomás alatti főzés

Lépés 6 /6

Tálalja a borjú- és mentás húsgolyókat a cukkinikkel.