Húsgolyók marhahúsból ricotta sajttal és oregánóval
- Teljes idő 35 perc
- 5 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 szegf. Fokhagyma
100 g Vöröshagyma
270 g Paradicsom
60 g Szendvics kenyér
1 Tojás
2 kan. Olívaolaj
1 kan. Paradicsompüré
200 g Paradicsomszósz
1 kan. Szárított oregánó
Só, bors
320 g Darált marhahús
40 g Reszelt parmezán
160 g Ricotta
2 kan. Friss petrezselyem
1 kan. Friss bazsalikom
Tartozékok
Nyeles lábas Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /8
Hámozza meg és vágja finomra a fokhagymát és a vöröshagymát. Mossa meg és kockázza fel a paradicsomokat. Vágja a szeletelt kenyeret kis kockákra. Verje fel a tojást egy tálban.
Lépés 2 /8
Egy lábasban, közepes lángon, süsse meg a hagyma felét az olívaolaj felében 5 percig, vagy amíg üveges nem lesz.
Lépés 3 /8
Adja hozzá a paradicsomokat, a paradicsompürét, a paradicsomszószt, az oregánót, sót és borsot. Alacsony hőfokon hagyja főni 5 percig.
Lépés 4 /8
Egy tálban keverje össze a maradék hagymát, a darált marhahúst, a kenyeret, a reszelt parmezánt, a tojást, a ricottát, a petrezselymet, a sót és a borsot. Kézzel gyúrja homogén és egyenletes masszává.
Lépés 5 /8
Formázzon körülbelül tizenöt golf labda méretű húsgolyót.
Lépés 6 /8
Öntse a maradék olajat egy serpenyőbe, és pirítsa meg a húsgolyókat minden oldalukon körülbelül 10 percig.
Lépés 7 /8
Tegye át a húsgolyókat a lábasba a paradicsomszósszal, és hagyja főni 10 percig.
Lépés 8 /8
Szórja meg parmezánnal és frissen aprított bazsalikommal tálalás előtt. Forrón tálalja.