Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Angol muffin

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 28 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    13 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

8 személy

  • 500 g Liszt

  • 11 g Sütőpor

  • 70 g Cukor

  • 150 g Vaj

  • 30 cl Tej

  • 1 Tojás

Előkészítés

Lépés 1 /11

A nagyon hideg vajat vágjuk ki kockákra.

Lépés 2 /11

Szitáljuk a lisztet és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze.

Lépés 3 /11

Apránként adjuk hozzá a nagyon hideg vajat, és dörzsöljük a kezünkben a tésztát, hogy morzsalékos keveréket kapjunk.

Lépés 4 /11

Öntsük hozzá a tejet, és villával keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk, amely nem túl száraz és nem túl ragacsos. Adjunk hozzá egy kevés lisztet vagy egy kevés tejet, hogy beállítsuk az állagát.

Lépés 5 /11

A tésztát sütőpapíron 3 cm vastagságúra sodorjuk ki.

Lépés 6 /11

Egy 5 cm átmérőjű fogazott szaggatóval szúrjuk ki a muffinokat.

Lépés 7 /11

Helyezzük a sütőpapírt egy szabványos Easy Fry alátétre, és óvatosan tegyük rá a muffinokat anélkül, hogy eldeformálódnának.

Lépés 8 /11

Üssünk egy egész tojást a tálba. Keverjük fel, és adjunk hozzá 1 evőkanál vizet. Keverjük össze.

Lépés 9 /11

Kenjük meg a muffinok tetejét a felvert tojással.

Lépés 10 /11

Kezdjük a sütést 180 °C-on 10 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 °C-ra, és süssük tovább még 3 percig.

Lépés 11 /11

Hagyjuk kihűlni és fogyasszuk el.