Angol muffin
- Teljes idő 28 perc
- 15 perc
Előkészítés - 13 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
500 g Liszt
11 g Sütőpor
70 g Cukor
150 g Vaj
30 cl Tej
1 Tojás
Előkészítés
Lépés 1 /11
A nagyon hideg vajat vágjuk ki kockákra.
Lépés 2 /11
Szitáljuk a lisztet és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze.
Lépés 3 /11
Apránként adjuk hozzá a nagyon hideg vajat, és dörzsöljük a kezünkben a tésztát, hogy morzsalékos keveréket kapjunk.
Lépés 4 /11
Öntsük hozzá a tejet, és villával keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk, amely nem túl száraz és nem túl ragacsos. Adjunk hozzá egy kevés lisztet vagy egy kevés tejet, hogy beállítsuk az állagát.
Lépés 5 /11
A tésztát sütőpapíron 3 cm vastagságúra sodorjuk ki.
Lépés 6 /11
Egy 5 cm átmérőjű fogazott szaggatóval szúrjuk ki a muffinokat.
Lépés 7 /11
Helyezzük a sütőpapírt egy szabványos Easy Fry alátétre, és óvatosan tegyük rá a muffinokat anélkül, hogy eldeformálódnának.
Lépés 8 /11
Üssünk egy egész tojást a tálba. Keverjük fel, és adjunk hozzá 1 evőkanál vizet. Keverjük össze.
Lépés 9 /11
Kenjük meg a muffinok tetejét a felvert tojással.
Lépés 10 /11
Kezdjük a sütést 180 °C-on 10 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 °C-ra, és süssük tovább még 3 percig.
Lépés 11 /11
Hagyjuk kihűlni és fogyasszuk el.