Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Ízletes burgonyagofri lazaccal és friss sajttal

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 27 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    12 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 600 g Burgonyák

  • 150 g Reszelt sajt

  • 2 Felvert tojások

  • 12 cl Tej

  • 120 g Zsíros crème fraîche

  • 1.5 cl Olívaolaj

  • 100 g Liszt

  • 11 g Sütőpor (1 tasak)

  • 2 kan. Aprított petrezselyem

  • 2 kan. Aprított metélőhagyma

  • 150 g Krémsajt

  • 1 kan. Aprított kapor

  • 0.5 Biocitrom

  • 200 g Füstölt lazac

  • Só, bors

Tartozékok

  • Gofri lapok
    Gofri lapok

Előkészítés

Lépés 1 /5

Mossa meg, hámozza meg és reszelje le a burgonyát (a reszelő legnagyobb lyukú oldalát használja).

  • 600g Burgonyák

Lépés 2 /5

Tegye a reszelt burgonyát, a reszelt sajtot, a felvert tojásokat, a tejet, a crème fraîche-t és az olajat egy tálba. Egy spatulával jól keverje őket össze. Adja hozzá a lisztet, a sütőport, a petrezselymet és a metélőhagymákat. Ízesítse sóval és borssal és újra keverje össze.

  • 600g Burgonyák
  • 150g Reszelt sajt
  • 2 Felvert tojások
  • 12cl Tej
  • 120g Zsíros crème fraîche
  • 1.5cl Olívaolaj
  • 100g Liszt
  • 11g Sütőpor (1 tasak)
  • 2kan. Aprított petrezselyem
  • 2kan. Aprított metélőhagyma
  • Só, bors

Lépés 3 /5

A grill-lapokat cserélje le a gofrisütő lapokra, először az alsó lapot cserélje ki, majd a felsőt. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, öntsön 1 kis merőkanálnyi tésztát mindegyik gofrisütőbe, csukja le és süsse 3 percig. Vegye ki az elkészült gofrikat, és ismételje addig ezt a lépést, amíg el nem fogy a tészta. A tészta 8 gofri elkészítéséhez elég.

  • Gofri lapok

Lépés 4 /5

Egy tálban keverje össze a krémsajtot a felaprított kaporral és a citrom levével és reszelt héjával. Ízesítse sóval és borssal és addig keverje, amíg jól össze nem keverednek.

  • 150g Krémsajt
  • 1kan. Aprított kapor
  • 0.5 Biocitrom
  • Só, bors

Lépés 5 /5

Tálalja a gofrikat a kapros krémmel és a füstölt lazaccal.

  • 150g Krémsajt
  • 1kan. Aprított kapor
  • 0.5 Biocitrom
  • 200g Füstölt lazac