Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Sózza meg a hússzeleteket.
Hevítse fel gőzölgésig a tisztított vajat vagy az olajat egy olyan nagy alacsony falú öntöttvas serpenyőben, amelyben elfér négy szték.
Rakja a serpenyőbe a sztéket, és süsse kb. 3–4 percig mindkét oldalát, ha véresen, vagy kicsit tovább, ha közepesen átsütve szereti.
Vegye ki a hússzeleteket a serpenyőből, fedje le alumíniumfóliával, hogy ne hűljön ki, és rakja félre.
Ha jól átsütve szereti a sztéket, mindkét oldalát 3 percig süsse a serpenyőben, majd rakja 200 °C-os sütőbe 8–10 percre.
Vegye ki a sütőből, és fedje le alumíniumfóliával.
Öntse közepes méretű szószos fazékba az alaplevet, és forralja be a felére.
A sonkahagymát pirítsa meg enyhén 3–4 perc alatt az öntöttvas serpenyőben, mielőtt beledobná a szemes borsot.
Adja hozzá a bort és a brandy felét, kaparja fel a lesült hússzaftot a serpenyő aljáról fakanállal, keverje meg a mártást, és forralja 1 percig, amíg szirupossá nem válik.
Keverje bele a beforralt alaplevet, és forralja fel. Főzze a mártást 7 percig, vagy amíg szirupossá nem válik, és adja hozzá a brandy maradékát.
Rakja vissza a sztékeket a serpenyőbe a mártásba, és melegítse újra 3–4 percig, de ne forralja fel.
Tálalja különálló megmelegített tányérokon, vagy egy nagy tálon.
Díszítse petrezselyemmel, és köretként sült krumplit vagy parázsburgonyát adjon mellé.