Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
A sztéket legkésőbb 10 perccel a sütés előtt vegye elő a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedhessen.
Alaposan sózza és borsozza a szeleteket, és mindegyikbe masszírozzon be egy löttyintés olívaolajat.
Hevítse nagyon forróra a serpenyőt, és óvatosan rakja bele a sztékeket egymás mellé úgy, hogy ne érintkezzenek. Nyomja le a szeleteket egy fa spatulával, hogy biztosan érintkezzenek a grillserpenyő bordáival. Ne aggódjon, ha füstölni kezd: nyissa ki az ablakot, és hamar kiszellőzik!
3 perc után fordítsa meg a sztékeket, és a másik oldalukat is süsse 3 percig. Így szép rózsaszín lesz a belsejük, de ha jobban átsütve szereti, nyugodtan növelheti a sütési időt.
Tálalás előtt néhány percig pihentesse a hússzeleteket. Köretként vadrukkola-salátát adjon hozzá.