Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Fahéjas csiga

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 27 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    17 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

2 személy

  • 100 g Finomliszt

  • 110 g Félzsíros túró

  • 22 g Lágy vaj

  • 1 kanálnyi Sütőpor

  • 15 g Cukor

  • 0.5 kanálnyi Őrölt fahéj

  • 25 g Vaj

  • 1.25 kanál Cukor

  • 0.5 kanálnyi Őrölt fahéj

  • 25 g Lučina

  • 25 ml Tejszín 33%-os

  • 0.5 kanál Cukor

Előkészítés

Lépés 1 /8

Készítsük elő az összes hozzávalót. A vajnak meg kell lágyulnia, hogy jól be lehessen dolgozni a tésztába.

Lépés 2 /8

A lisztből, a túróból, a puha vajból, a sütőporból, a cukorból és a fahéjból készítsünk tömör tésztát.

  • 100g Finomliszt
  • 110g Félzsíros túró
  • 22g Lágy vaj
  • 1kanálnyi Sütőpor
  • 15g Cukor
  • 0.5kanálnyi Őrölt fahéj

Lépés 3 /8

A töltelékhez olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, majd jól keverjük össze.

  • 25g Vaj
  • 1.25kanál Cukor
  • 0.5kanálnyi Őrölt fahéj

Lépés 4 /8

Osszuk a tésztát két részre, és nyújtsuk ki. Ha ragad, szórjuk meg finomliszttel.

Lépés 5 /8

A kinyújtott tésztát kenjük meg a töltelékkel, és egy spatulával vágjuk csíkokra. Összesen 8 csíkot készítsünk a teljes tésztából. Vagyis mindkét kinyújtott félből 4-et. A csíkokat tekercs alakúra formázzuk.

Lépés 6 /8

Helyezzük a tekercseket a forrólevegős sütő kosarába. Ideális esetben sütőpapírt használjunk. Süssük meg.

Lépés 7 /8

A tetejére tegyük az összekevert tejszínt és a cukrot. Amint kivettük a megsült tekercseket, azonnal kenjük meg őket a mázzal.

  • 25g Lučina
  • 25ml Tejszín 33%-os
  • 0.5kanál Cukor

Lépés 8 /8

Hasonló receptek

Tefal
Tefal
3 óra 55 perc

Fahéjas csiga

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Fahéjas csiga